ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Cati ROMANI au votat in afara granitelor

Absenteismul a caracterizat prezenta la urne pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE si in ceea ce ii priveste pe cetatenii romani din afara granitelor. Votul pentru ROMANII din mai multe tari asiatice s-a incheiat ceva mai devreme, ca urmare a diferentelor de fus orar, la sectia din Phenian, Coreea de Nord, VOTAND 10 persoane, in China 75, iar in Thailanda numai 8.

Primele sectii de vot la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE care s-au inchis sunt cele din Australia, unde SCRUTINUL a inceput sambata, la 00.00, ora Romaniei. La SECTIA de VOT organizata la Ambasada Romaniei de la Canberra au VOTAT doar 14 ROMANI.

Citeste si: INCIDENTE ELECTORALE: Mici, bere si papuci pe post de MITA “acasa” la premierul Ponta. UPDATE 

In tarile din Asia, cei mai multi VOTANTI s-au inregistrat in China – 75, dintre care 57 la SECTIILE de VOT de la Ambasada din Beijing si de la Consulatul general din Shanghai si 18 la Consulatul general din Hong Kong.

Citeste si: BEC: PREZENTA LA VOT la ora 19.00 era de 26,52% – DATE BEC LIVE TEXT PE MONDO NEWS 

La Ambasada din Singapore au votat 32 de ROMANI, iar la cea din Thailanda – 8. In Spania, pana la ora 18.00 au VOTAT aproximativ 1.600 de ROMANI, in timp ce la cele doua sectii din Lisabona au VOTAT mai putin de 500 de cetateni.

Sursa foto: caleaeuropeana.ro