PSD transeaza strategia pentru europarlamentare. Dragnea: Prezenta la vot va influenta rezultatul fiecarui partid

Seful campaniei electorale a PSD pentru alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea, a inceput, vineri, o serie de intrevederi cu reprezentantii filialelor judetene a PSD, in perspectiva alegerilor din luna mai. El a declarat ca in mod sigur social-democratii vor avea mai multi europarlamentari decat acum, insa a adaugat ca rezultatul fiecarui partid va fi influentat de prezenta la vot.

“E vorba si de prezenta care va fi – asta va influenta si rezultatul fiecarui partid. Eu cred ca o sa avem sigur un numar de europarlamentari mai mare decat cel pe care il avem acum, sa speram mult mai mare decat e cazul”, a spus Dragnea. 

PSD are in acest moment 11 europarlamentari.

Liviu Dragnea a mai precizat ca va avea intrevederi cu reprezentantii organizatiilor PSD din toata tara, cu care va discuta pe rand problemele pe care le are comunitatea respectiva.

“Am inceput intalnirile cu colegii din judete. O sa am patru intalniri. Am preferat sa nu invit toate judetele odata, pentru a putea realiza discutii mult mai aplicate si mai eficiente, adica vreau sa am timp sa discut cu fiecare judet absolut toate problemele pe care le are comunitatea respectiva”, a spus Dragnea, la inceputul intrevederii, care se desfasoara la sediul central al PSD.

El a precizat ca vineri va avea intrevederi cu 11 filiale judetene, iar saptamana viitoare, marti, va mai avea loc o intrevedere tot la Bucuresti. El a adaugat ca miercuri va avea loc a treia intrevedere, la Craiova, iar ultima intalnire va avea loc joi, la Focsani sau la Iasi.

Intrebat daca PSD spera sa aiba un numar mai mare de europarlamentari decat in prezent, Dragnea a precizat: “Despre cifra vorbesc la Comitetul Executiv, unde o sa finalizam evaluarile”.

Dragnea a mai spus ca USL nu va renunta la descentralizare, in pofida deciziei CC de a declara neconstitutionala legea, el aratand ca asteapta motivarea, ca se va modifica legea in acord cu cerintele Curtii si ca a pregatit deja pasii de urmat pentru Guvern si Parlament.

“Discutam (cu reprezentantii PSD din teritoriu – n.r.) si despre descentralizare, pentru ca este un proiect la care nu renuntam. O sa asteptam motivarea Curtii si o sa continuam. Vedem ce spune Curtea, modificam ceea ce ne cere Curtea in legea respectiva, pentru ca nu cred ca poate fi declarat neconstitutional procesul in sine de descentralizare”, a spus Dragnea.

El a tinut sa precizeze ca USL nu va renunta la descentralizare.

“Am fi printre putinele tari, daca nu singura tara din UE, impreuna cu Bulgaria, care nu am avea descentralizare. Pana la urma, decizia si puterea trebuie duse mai aproape de oameni, nu trebuie sa ramana la Bucuresti, cu toate declaratiile razboinice pe care le-am auzit, cu toate afirmatiile, cu toate asa-zisele analize. Mergem inainte, pentru ca este esential pentru reforma administratiei publice”, a spus Dragnea.