ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PSD s-a reunit in CEx. Dragnea, sef de campanie electorala

PSD s-a reunit, joi, in sedinta Comitetului Executiv National (CEx), pentru a stabili dedicata alegerilor europarlamentare din luna mai, in cadrul careia a fost anuntata parafarea aliantelor cu UNPR si PC si pentru a valida lista cu candidatii la alegerile europarlamentare.

La inceputul sedintei, Victor Ponta a anuntat ca seful de campanie electorala pentru alegerile europarlamentare va fi Liviu Dragnea.

Potrivit unor informatii pe surse, lista candidatilor PSD-PC-UNPR la alegerile europarlamentare ar fi deschisa de Corina Cretu si Ecaterina Andronescu. Pe lista mai figureaza Catalin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Draghici, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Bancila, Victor Bostinaru, Sorin Moisa, Claudiu Tanasescu, Claudia Tapardel, nume carora li se adauga alti doi candidati de la PC si UNPR.

Sedinta Comitetului Executiv a PSD dedicata europarlamenarilor a inceput putin dupa ora 12.00. Premierul Ponta a juns la sedinta CEx insotit de Liviu Dragnea si Marius Oprea. El nu a facut declaratii de presa inaintea sedintei. Si Radu Mazare a ajuns la Parlament in binecunoscuta uniforma cachi cu bereta si bocanci de armata.

Citeste si: Lista PSD pentru alegerile europarlamentare, validata joi

“Liviu Dragnea a fost propus sef de campanie electorala pentru alegerile europarlamentare. PSD merge cu PC si UNPR la alegerile europarlamentare. Toata lumea spune ca suntem cel mai puternic partid, nu ramane decat sa dovedim ca meritam acest loc si ca putem conduce Romania foarte bine. In noiembrie 10 ani de regim gresit se vor termina si cele mai multe dintre asteptari se indreapta tot catre noi, cel mai puternic partid din Romania. Sunt optimist pentru anul 2014”, a declarat Victor Ponta. 

In actuala legislatura europeana, PSD, in alianta cu PC, a avut 12 mandate, in prezent (dupa excluderea lui Adrian Severin), avand 11 eurodeputati: Catalin Ivan (seful delegatiei PSD), Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Corina Cretu, Viorica Dancila, Ioan Enciu, Daciana Sarbu, Claudiu Ciprian Tanasescu, Adriana Ticau, Sabin Cutas.

Romania va avea, in viitoarea legislatura a PE, 32 de mandate, fata de 33 in prezent.