Alegeri FRF. Câți microbiști îl mai doresc pe Răzvan Burleanu în fruntea fotbalului. Sondaj de opinie

Alegeri FRF. Un procent de doar 10% dintre iubitorii de fotbal din România consideră că actualul președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, ar trebui să fie învestit cu un nou mandat la conducerea fotbalului românesc.

În schimb, peste 55% dintre respondenți îl preferă pe fostul internațional Ionuț Lupescu pentru funcția de președinte al FRF, informează, în exclusivitate, știripesurse.ro. Studiul realizat de compania de cercetare de piață New Challenge Marketing Research analizează modul în care românii se raportează la starea sportului românesc.

Fotbalul rămâne cel mai popular sport în România (26,6%), urmat de Tenis (15,7%), Handbal (7,8%), Gimnastică (7,5%) și Înot (5,4%). În ceea ce privește situația din fotbal, 69% dintre participanți cred că fotbalul românesc nu se îndreaptă într-o direcție bună. Echipa națională a României ar fi putut obține rezultate mult mai bune în campania precedentă de calificări, consideră 79,7% dintre participanții la sondaj. Mai mult decât atât, aducerea antrenorului Christoph Daum la cârma echipei naționale a fost considerată drept o soluție proastă de 59,1% dintre respondenți.

Citește și:  ALEGERI FRF: S-A AFLAT CÂȘTIGĂTORUL BĂTĂLIEI CU TREI ZILE ÎNAINTEA SCRUTINULUI

Întrebați dacă mandatul președintelui Răzvan Burleanu a fost un succes sau un eșec, cei mai mulți respondenți au declarat că nu știu/ nu pot răspunde (51,6%). 9,4% au afirmat că mandatul acestuia a fost un succes, în timp ce un numar mult mai mare (39%) consideră acest mandat ca fiind un esec.

În ceea ce privește preferințele participanților la sondaj pentru unul dintre candidații la președinția FRF, 55,4% cred că alegerea lui Ioan Lupescu ar constitui o soluție pentru redresarea fotbalului romanesc, în timp ce numai 10,1% consideră că Răzvan Burleanu ar trebui să continue. Locul al treilea în preferințele respondenților este ocupat de Marcel Pușcaș (8,0%).

Studiul a fost realizat în perioada 10-14 Aprilie 2018, prin metoda CATI, pe un eșantion reprezentativ de 616 persoane, având o marjă de eroare de 3,95%.

Sursa foto: sport