Alegeri FRF: Cum arată organigrama gândită de Ionuț Lupescu! Adio Guriță

Alegeri FRF. Gazeta Sporturilor prezintă, în exclusivitate, organigrama gândită de Ionuț Lupescu. Acesta va fi pusă în aplicare în cazul în care fostul internațional român va câștiga alegerile pentru șefia fotbalului de mâine.

Conform sursei citate, Ionuț Lupescu îl va importa din LPF pe secretarul general Justin Ștefan și are de gând să-l schimbe pe Cosmin Contra cu Constantin Gâlcă. În noua federație vor mai avea locurile asigurate Prunea, Balaj, Chivu, Crăciunescu, Porumboiu. Ionuț Lupescu încă nu a anunțat formula cu care are de gând să conducă federația, dar surse din anturajul staff-ului său au dezvăluit, pentru Gazeta Sporturilor, mișcările principale pe care le va face Ionuț dacă va câștiga alegerile de miercuri.

Citește și: ALEGERI FRF: S-A AFLAT CÂȘTIGĂTORUL BĂTĂLIEI CU TREI ZILE ÎNAINTEA SCRUTINULUI

Cea mai mare surpriză e legată de postul de selecționer: Contra urmează să fie înlocuit și favoritul lui Lupescu pentru job este Costel Gâlcă. Numărul 2 din federație, secretarul general, urmează să fie Justin Ștefan. Juristul a ajuns la LPF în momentul în care Iorgulescu a devenit președinte. Ștefan a fost ofertat deja și probabil va accepta postul, scrie sursa citată.

Nu e clar cum se va numi postul pe care-l va ocupa Florin Prunea, însă fostul portar va avea în responsabilitate menținerea relației cu membrii afiliați.

O achiziție dintre cele mai importante pentru Lupescu: Cristian Chivu. Fostul câștigător al Champions League și-a întrerupt concediul de după retragerea din fotbal ca să intre în trupa lui Ionuț. El va funcționa în FRF ca un fel de ambasador, responsabil de relațiile internaționale datorită notorietății pe care a câștigat-o ca jucător. Postul din organigramă va fi, conform surselor, cel de director sportiv.

Lupescu și oamenii lui se gândesc să-l păstreze în federație pe Vassaras, grație influenței pe care o are grecul în arbitrajul european, însă nu ca președinte al Comisiei Centrale de Arbitri. Șef al CCA urmează să fie Cristian Balaj. În FRF ar urma să apară o comisie nouă, de supraveghere a arbitrilor. Crăciunescu, Porumboiu și Alexandru Tudor sunt numele dorite pentru acel for.

Citește și: ALEGERI FRF. CÂȚI MICROBIȘTI ÎL MAI DORESC PE RĂZVAN BURLEANU ÎN FRUNTEA FOTBALULUI. SONDAJ DE OPINIE

Echipa lui Lupescu are de gând să modifice și componența Comisiei Tehnice, pe care acum o conduce Mihai Stoichiță. Ionuț se gândește la nume noi pentru Comisie, printre ele aflându-se Cornel Dinu, fost antrenor al lui la Dinamo, și Ioan Andone.

Un rol de consilier, chiar dacă neoficial, îl va avea Mircea Lucescu. “Il Luce” și fiul său, Răzvan, au transmis mesaje clare în favoarea lui Ionuț în cursa pentru președinție. Dintre selecționerii de acum, nu doar Contra va fi schimbat, ci aproape toți. Își va păstra postul doar conducătorul de la U21, Daniel Isăilă, apropiat de familia Lucescu.

Sursa text și foto: gsp