Alegeri FRF: Răzvan Burleanu a câștigat alegerile FRF! Are peste 150 de voturi!

Alegeri FRF. 255 de membri afiliați la FRF vor decide, miercuri, numele noului președinte al Federației. FIFA și UEFA sunt cu ochii pe alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal, programate miercuri la Casa Fotbalului.

Update: Răzvan Burleanu a câștigat alegerile din primul tur! Are peste 150 de voturi, anunță gsp.ro. 

Răzvan Burleanu – 168 de voturi 
Ionuț Lupescu – 78 de voturi 
Marcel Pușcaș – 8 voturi 
Ilie Drăgan – 0 voturi

Eroare colosală a organizatorilor în timpul votului pentru alegerea noului președinte al FRF! Pupitrele la care se votează se află sub geamuri și astfel se reflectă în geam ce votează fiecare candidat, putându-se observa pe ce candidat pune ștampila fiecare votant, a anunțat corespondentul Gazetei Sporturilor aflat la Casa Fotbalului.

Știre inițială

Potrivit Prosport, cele două foruri au trimit patru reprezentați în România, pentru a se asigura că alegerile se desfășoară corect. Prezența lor stabilește un caz unic în Europa, la un eveniment de acest gen, remarcă sursa citată.

Cu tot cu prezența reprezentanților FIFA și UEFA, suspiciunile de fraudă au apărut chiar și în dimineața alegerilor. “Membrii din echipele adversarilor lui Răzvan Burleanu au descoperit că procedura de votare, publicată aseară, pe siteul FRF, a fost modificată! Potrivit mecanismului apărut pe site-ul FRF, buletinele nu mai trebuie semnate, ci doar ștampilate. Apropiații candidaților, rivali ai lui Burleanu, au bănuit că oamenii din FRF au pus la punct o “suveică”, bazată pe buletine ștampilate de dinainte”, anunță Prosport.

S-a făcut deja o sesizare la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), iar forul condus de Ioana Bran a trimis trei oameni pentru a superviza alegerile. Apoi, în conturile cluburilor care au și echipe de fotbal feminin ar fi intrat peste noapte câte 1.500 de lei! “Am primit o sponsorizare de ultima ora”, a fost răspunsul FRF.

Patru candidați inscriși pentru o luptă în doi: Burleanu vs Lupescu

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru fotoliul de președinte, însă numai patru au îndeplinit criteriile regulamentare și au fost înscriși la alegeri:

Răzvan Burleanu – 33 de ani, fost președinte al Federației Române de Minifotbal, iar din 2014 ocupă funcția de președinte al FRF;

Ionuț Lupescu – 49 de ani, fost jucător, printre altele, la Dinamo și Bayer Leverkusen, a fost director general în cadrul FRF, iar în ultimii ani a ocupat funcția de director tehnic al UEFA;

Marcel Pușcaș – 57 de ani, fost jucător la Steaua și Rapid, prezent pentru a două oară la alegerile pentru președinția FRF, după ce în urmă cu 4 ani a ieșit în primul tur de scrutin. Atunci, i-a cedat voturile lui Răzvan Burleanu și a fost cooptat apoi în funcția de director de dezvoltare al Federației;

Ilie Drăgan – 33 de ani, fost jucător în Liga a IV-a și lector la Școală Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal.

Cum se împart voturile

Cluburile de Liga 1, cele mai vizibile și mai cunoscute, au numai 14 voturi la alegeri, astfel că nu vor putea înclina balanța în favoarea unui candidat sau altul. În schimb, cluburile de Liga 3 dețin un sfert din totalul voturilor, iar aproape la fel de multe au și echipele de copii și juniori. Așadar, susținerea celor din eșalonul trei și a celor de la copii și juniori este extrem de importantă pentru orice candidat și rămâne de văzut care din cei patru a fost mai convingător.

Iată însă cum se împart voturile, potrivit ediției tipărite a Gazetei Sporturilor:

Liga 3 – 66 voturi (25,9% din total)

Copii și juniori – 61 voturi (23,9%)

Asociații Județene de Fotbal – 42 voturi (16,5%)

Fotbal Feminin – 29 voturi (11,4%)

Futsal – 25 voturi (9,8%)

Liga 2 – 18 voturi (7%)

Liga 1 – 14 voturi (5,5%)

Pentru a câștiga din primul tur, un candidat trebuie să obțină 128 de voturi din cele 254 posibile. Alegerile FRF vor avea loc miercuri, începând cu ora 11:00.

Sursă foto: prosport