ALEGERI FRF: Razvan Burleanu l-a invins pe Vasile Avram UPDATE

UPDATE: 18.12: Razvan Burleanu este noul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal. Acesta l-a invins in turul doi al scrutinului pentru postul de presedinte al FRF pe Vasile Avram.

UPDATE: 18:05: Situatie incredibila la numaratoarea voturilor din turul doi ! Desi in sala sunt 173 de votanti, la numaratoare s-au descoperit 175 de buletine de vot pe care s-au exprimat optiunile.

UPDATE: 17.35: S-a incheiat votarea pentru turul al doilea dintre Burleanu si Avram. In acest moment se numara voturile, iar in scurt timp vom afla cine este noul sef al FRF

UPDATE: 16.50: Gheorghe Chivorchian si-a indemnat sustinatorii sa il sprijine pe Razvan Burleanu in duelul cu Vasile Avram. “Este timpul sa dam credit viitorului, adica lui Razvan Burleanu”, a declarat Chivorchian.

UPDATE: 16.02: Razvan Burleanu si Vasile Avram au obtinut cele mai multe voturi si s-au calificat in turul II, care va avea loc tot miercuri.

UPDATE: 15.55: Burleanu conduce cu 72 de voturi, Avram are 59, Chivorchian are doar 29, in timp ce 14 voturi au fost anulate.

UPDATE: 15.40: In acest moment conduce Burleanu cu 46 de voturi, fata de cele 41 ale lui Avram. Un buletin cu numele lui Gica Popescu a fost anulat.

UPDATE: 15.20: S-a incheiat procesul de vot! A inceput numaratoarea! De 87 de voturi are nevoie un candidat pentru a castiga, in caz contrar vom avea un tur doi.

UPDATE: 14.00: Adrian Mititelu a fost desemnat supervizor, iar Dinamo a fost prima echipa care a votat!

UPDATE: 13:55: Mircea Sandu a parasit Adunarea Generala deoarece la ora 14:30 are programata o intalnire cu presedintele Federatiei de Fotbal din Argentina: “Maine, presedintele ales si CEx sa fie prezenti in sala de consiliu de la etajul doi. Presedintele ales va trebui sa propuna secretarul general si trezorierul”, a declarat Sandu inainte de a pleca.

UPDATE: 13.50: A inceput votul propriu-zis in urma caruia am putea afla numele noului presedinte al FRF!

UPDATE: 13.30: Expunerea lui Razvan Burleanu a reusit sa-l scoata din sarite pe Mircea Sandu. Burleanu a facut si un anunt surprinzator si anume acela ca Marcel Puscas, unul dintre contracandidatii sai, va face parte din echipa sa. La tribuna se afla acum Gheorghe Chivorchian. Puscas a anuntat ca se retrage din cursa si il sprijina pe Burleanu. S-a retras si Sorin Raducanu!

UPDATE: 13.oo: A reinceput sedinta, a avut loc numaratoarea si acum sunt 173 de membri dintre cei 224 de membri afiliati. S-a intrunit cvorumul si dupa pauza, asa ca Vasile Avram este primul dintre cei cinci candidati care isi expune proiectul.

UPDATE: 12.30: Dumitru Dragomir si Ion Horoba sustin ca votul va avea loc pentru ca a avut loc numaratoarea la inceputul sedintei: “Pot ramane si 3 membri afiliati, votul va fi valabil. S-a facut deja prezenta la inceput” este parerea unanima a celor doi oficiali.

UPDATE: 12.05:  Mircea Sandu este noul presedinte de onoare al FRF. Doar Adrian Mititelu a votat impotriva. Este pauza si mai multi membrii au inceput sa paraseasca sala, aceasta fiind cea mai mare temere a candidatilor. Vom vedea daca vor mai ramane suficienti pentru alegeri. Trebuie sa fie prezenti 150 de membri pentru a fi intrunit cvorumul, au fost 171 in prima parte a Adunarii.

UPDATE: 11.05: Adalbert Kassai ii propune in comisie pe Cornel Sfaiter, Nicolae Manea, Augustin Pacurar. Sunt votati si acceptati, ei vor numara voturile. Au fost doua voturi impotriva, restul pro.

S-au ales membrii de onoare, printre care Dumitru Dragomir si Emeric Dembrosvschi. De asemenea si Florin Halagian, Ioan Igna si Florea Ispir sunt membri de onoare. Si Mircea Lucescu, Culae Lupescu, Rica Raducanu, Ion Parcalab, Lajos Satmareanu, Iosif Vigu si Vasile Zavoda au fost alesi membri de onoare. Membrii de onoare vor avea si o renta viagera, insa nu se stie cuantumul acesteia. Asta in conditiile in care, Mircea Sandu si-a asigurat deja o renta viagera de 75 de mii de euro anual, masina si o secretara, lucruri necesare Nasului care va ramane presedinte de onoare al FRF.

UPDATE: 10.55:  Tudor Iacov, reprezentantul Progresului, a cerut amanarea alegerilor, pentru ca nu se simte reprezentat de candidatii ramasi dupa iesirea lui Popescu din schema: “Sa dam sansa Generatiei de Aur”. Este posibil ca simpatizantii lui Gica Popescu sa revina cu cererea de amanare. Exista posibilitatea ca simpatizantii să plece din sala. In acest caz, cvorumul nu se mai intruneste si alegerile se vor amana.

UPDATE: 10.25: Mircea Sandu, inca presedinte al FRF, a reusit sa isi recupereze discursul de adio uitat in birou si, in aceste momente, incearca sa-i dea citire nereusind sa capteze atentia tuturor celor prezenti in sala.

UPDATE: 10.20: S-a anuntat faptul ca 224 de membri ai Adunarii Generale sunt valizi. Paul Peniu, de la Academia Hagi, a fost singurul care a votat impotriva aprobarii. Este cvorum! Sigur se va alege presedintele astazi. Un candidat trebuie sa obtina 85 de voturi ca sa iasa din primul tur.

UPDATE: 10.15: Membrii afiliati au ajuns in sala unde, pentru a se intruni cvorumul, este nevoie de prezenta a 160 de votanti din cei aproape 250. Carmen Tocala este si ea în sala ca reprezentant al Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), insa foarte multe scaune au ramas inca goale.

 Verdictul din cadrul Dosarului Transferurilor a dat peste cap alegerile de miercuri pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal (FRF), in conditiile in care principalul favorit, fostul international Gica Popescu, si totodata protejatul lui Mircea Sandu a fost condamnat, definitiv, la inchisoare cu executare.

Astfel, in cursa pentru sefia fotbalului romanesc au ramas doar cinci candidati: Razvan Burleanu, Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puscas si Sorin Raducanu. Potrivit mass media sportiva autohtona, Mircea Sandu ar fi incercat sa amane Adunarea Generala a FRF de astazi, pentru a avea timpul necesar de a-si pregati un nou candidat.

Citeste si: ALEGERI FRF: Adunarea Generala ar putea fi amanata. Ce candidati surpriza urmeaza sa apara 

Se pare ca, in acest moment, Vasile Avram, actualul presedinte al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti (AMFB) si fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din fruntea careia a ajuns la randul sau in inchisoare in dosarul Mita in elicopter, este pricipalul favorit la castigarea alegerilor care au inceput la ora 10.00.

Sursa foto: sport.ro