ALEGERI GRECIA: ANTONIS SAMARAS a recunoscut victoria partidului SYRIZA

Premierul in functie al Greciei, ANTONIS SAMARAS, a recunoscut victoria in alegeri a partidului de extrema-stanga SYRIZA, afirmand ca respecta decizia poporului grec, relateaza AFP.

“Felicitari”, a transmis ANTONIS SAMARAS dupa anuntarea rezultatelor partiale, care confera partidului radical SYRIZA un avans de 7 procente in fata formatiunii de centru-dreapta NOUA DEMOCRATIE.

CITESTE SI: ALEGERI PARLAMENTARE IN GRECIA: PARTIDUL SYRIZA a obtinut o VICTORIE CATEGORICA, potrivit rezultatelor partiale 

“Politica are bucurii si necazuri”, a raspuns ALEXIS TZIPRAS, liderul SYRIZA, multumindu-i pentru felicitari. “Poporul grec a vorbit, iar noi ii respectam decizia”, a continuat SAMARAS.”Eu predau o tara care este pe cale sa iasa din criza, care este membra a Uniunii Europene (UE) si a zonei euro; sper ca viitorul guvern va pastra aceste realizari”, a spus ANTONIS SAMARAS.

“Poporul grec a facut istorie, a lasat in urma austeritatea. Vom negocia cu creditorii internationali o noua solutie pentru Grecia si pentru Europa”, a afirmat ALEXIS TZIPRAS.

CITESTE SI: ALEGERI LEGISLATIVE SI PREZIDENTIALE GRECIA: SCRUTINE pe muchie de cutit – ANALIZA 

Formatiunea de extrema-stanga SYRIZA se claseaza pe primul loc in scrutinul legislativ din Grecia, cu un scor de 35,73%, fiind urmata de partidul conservator NOUA DEMOCRATIE, potrivit rezultatelor oficiale anuntate dupa numararea a 40% din buletinele de vot.

Sursa foto: bbc.co.uk