ALEGERI la PNL BUCURESTI: CRISTIAN BUSOI reales in functia de PRESEDINTE

Actualul lider al PNL Bucuresti, Cristian Busoi (foto), este candidatul unic la alegerile de sambata pentru sefia celei mai mari organizatii a partidului, el luand in calcul inclusiv candidatura la presedintia PNL la congresul din 17 iunie. Consiliul de Coordonare al PNL Bucuresti se va reuni sambata, 8 aprilie, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti pentru a alege noua conducere a filialei PNL Bucuresti.

UPDATE 2Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a fost reales sambata in functia de lider al organizatiei cu 647 de voturi, el fiind unicul candidat, anunta News.ro. 

UPDATE 1:”Am facut la Bucuresti ceea ce am decis in conducerea centrala sa facem in toata tara. Am urmat decizia de a-l sustine pe domnul Dacian Ciolos in campanie si am adus in partid oameni noi care sa candideze pentru Partidul National Liberal.

Din pacate, unele greseli de implementare de la locale s-au repetat si la alegerile parlamentare. Colaborarea cu domnul Dacian Ciolos s-a dovedit neconvingatoare, astfel incat PSD a prins avant sa-si promoveze minciunile si populismele din acea campanie. Asa a ajuns domnul Liviu Dragnea, un politician condamnat, sa propuna un guvern marioneta antiJustitie, care i-a scos pe romani in strada la doar o luna dupa alegeri”, a spus Busoi, sambata, la Consiliul de Coordonare al PNL Bucuresti.

STIRE INITIALA

Concurenta este cvasi-inexistenta la alegerile pentru conducerea PNL Bucuresti, pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte si vicepresedinte inscriindu-se in cursa doar cinci candidati, informeaza News.ro.  In cursa pentru sefia celei mai mari organizatii liberale s-a inscris doar Cristian Busoi, care este de altfel liderul PNL Bucuresti din iulie 2016. El a fost ales la conducerea PNL Bucuresti dupa ce Catalin Predoiu a demisionat in urma rezultatului dezastruos de doar 11,2% obtinut la alegerile locale din 2016, cand a candidat pentru functia de primar general al Capitalei.

De altfel, nici Cristian Busoi nu a obtinut rezultate electorale mult mai bune de cand a preluat conducerea organizatiei. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PNL a obtinut in Bucuresti abia 11,97% din voturi, clasandu-se pe locul 3 in topul celor mai neperformante filiale PNL din tara.

Considerat un apropiat al presedintelui Klaus Iohannis, Cristian Busoi a declarat ca ia in calcul inclusiv candidatura la sefia partidului in cadrul congresului din 17 iunie “daca si alti colegi din tara vor dovedi deschidere”. Pana acum in cursa pentru presedintia PNL au intrat oficial Ludovic Orban si Catalin Predoiu. In martie 2017, Cristian Busoi a fost ales secretar general interimar al PNL.

Pentru cele doua functii de prim-vicepresedinti ai PNL Bucuresti au intrat in cursa trei candidati: Dan Cristian Popescu, Marius Vintila si Adrian Petre Danciu. Popescu este viceprimar al Sectorului 2, ales in aceasta functie dupa ce a pierdut, in iunie 2016, alegerile pentru primarie in fata contracandidatului de la PSD. In legislatura 2012 – 2016 a fost deputat. El se afla la a treia reinscriere in PNL, dupa ce a parasit de doua ori partidul, pentru prima oara in anii ’90, cand s-a inscris in PNTCD, iar a doua oara in 2012, cand s-a inscris in Partidul Forta Civica al fostului premier Mihai Razvan Ungureanu.

La randul sau, Marius Vintila a fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu si, in vremea cand PNL a fost la guvernare, a ocupat o serie de functii in institutiile de stat. Ultima pozitie astfel ocupata a fost cea sef al Oficiului pentru Privatizari, detinuta in timpul guvernarii USL. Adrian Petre Danciu, contracandidatul lui Vintila functia de prim-vicepresedinte al PNL Bucuresti, este lector la Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti si este membru PNL din 1990.

Pentru cele doua functii de vicepresedinti sunt doi candidati: Ciprian Ciucu si Mirela Zivari.

Ciucu este consilier general al Capitalei, ales pe listele PNL in iunie 2016 si, totodata, purtatorul de cuvant al consilierilor liberali din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Provenit din societatea civila, Ciprian Ciucu a intrat in politica in 2016, cind a candidat alegerile locale din Bucuresti. De cand este consilier general s-a remarcat ca unul dintre cei mai ferventi critici ai primarului general, Gabriela Firea, care l-a dat in judecata in toamna anului trecut cerandu-i daune ”reputationale” de 600.000 de euro. Mirela Zivari este medic psiholog si a candidat, fara succes, pentru un fotoliu de senator din partea PNL la alegerile parlamentare din 2016.

Sursa foto: adevarul