ALEGERI la UNPR: VALERIU STERIU ESTE NOUL PRESEDINTE. UPDATE

Liderii UNPR se vor reuni sambata in cadrul CONFERINTEI NATIONALE a partidului pentru a-si alege noul lider, dupa ce ultimii doi presedinti ai partidului, GABRIEL OPREA si interimarul NECULAI ONTANU au fost scosi din peisaj din cauza dosarelor la DNA.

UPDATE 15.15: Rezultatul votului pentru alegerea unui nou presedinte al partidului a fost unul asteptat. Astfel, VALERIU STERIU este noul presedinte al UNPR el fiind ale cu 339 de voturi dintre cele 371 valabil exprimate.

Pentru functia de lider al UNPR si-au depus candidaturile deputatul VALERIU STERIU, senatorul IOAN IOVESCU si senatorul IULIAN CRISTACHE. Cele mai mari sanse le are VALERIU STERIU, cel recomandat de fostul lider GABRIEL OPREA sa-i asigure succesiunea, noteaza Mediafax.

“Pentru viitorul presedinte al partidului, optiunea mea este VALERIU STERIU, un om al carui profesionalism este recunoscut de toate partidele si un lider cu potential deosebit”, spunea GABRIEL OPREA, in scrisoarea prin care si-a anuntat demisia din fruntea UNPR.

CITESTE SI: ALEGERI LA UNPR: VALERIU STERIU ESTE PRINCIPALUL FAVORIT LA SEFIA PROGRESISTILOR

La CONFERINTA NATIONALA vor participa aproximativ 500 de delegati, care, pe langa alegerea noului lider al UNPR, vor analiza si traseul politic al partidului in campania electorala pentru alegerile locale.

Conferinta Nationala a UNPR vine in contextul in care DNA a scos din joc cei mai importanti lideri ai partidului: GABRIEL OPREA, urmarit penal in doua dosare de ABUZ in SERVICIU si NECULAI ONTANU, arestat preventiv pentru luare de mita. La aceste probleme se adauga si plecarile pe banda rulanta a parlamentarilor UNPR catre alte formatiuni politice in special la PSD. OPREA si ONTANU asigurau conducerea partidului si erau considerati principalele motoare ale UNPR.

Sursa foto: adevarul