Alegeri la USR: Cogresul extraordinar a stabilit noul presedinte

Uniunea Salvati Romania isi alege sambata, intr-un congres extraordinar, cel de-al doilea presedinte de la infiintare. Delegatii prezenti sambata la Poiana Brasov vor trebui sa aleaga inlocuitorul demisionarului Nicusor Dan.

UPDATE 2: Dan Barna a fost ales sambata presedinte al Uniunii Salvati Romania la un congres contestat de catre Nicusor Dan si de sustinatorii acestuia. Dan Barna are 42 de ani, este la primul mandat de deputat si a fost secretar de stat in Guvernul Ciolos. 

UPDATE 1: “Am fost invitat la congresul de azi al USR. Inteleg ca a fost o dezbatere si un vot in Biroul National la care unii au fost pentru si altii au fost contra invitarii mele.  Am ales sa nu particip. Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

STIRE INITIALA

Acestia trebuie sa voteze intre Dan Barna – deputat de Sibiu, vicepresedinte al partidului si purtator de cuvant USR si Vlad Alexandrescu – senator, vicepresedinte si fost ministru al Culturii in cabinetul lui Dacian Ciolos.

Cu doar cateva zile inainte de Congres, liderul deputatilor USR, Cristian Seidler, s-a retras din cursa. Seidlea a acuzat nereguli la desemnarea delegatilor, insa a anuntat ca ramane in partid.

Potrivit unui comunicat al USR, congresul va incepe la ora 10.00, cu un discurs al presedintelui interimar Levente Elek.Fiecare candidat isi va prezenta programul politic, intre 10:45-12:30. Votul pentru alegerea presedintelui va incepe la ora 12:30 si va dura o ora si jumatate, rezultatele fiind anuntate dupa pranz, intre 15:30-16:00.

Congresul se va incheia cu declaratii de la presa, de la ora 16:00, pentru a anunta rezultatele alegerilor interne din partid si cu un concert de muzica clasica.

 
Sursa foto: realitatea