Alegeri legislative in GRECIA. TSIPRAS: Poporul va confirma tranzitia spre o noua epoca

In ziua alegerilor legislative anticipate din Grecia, ALEXIS TSIPRAS s-a declarat optimist ca elenii vor vota pentru un guvern cu un mandat de patru ani “care este dispus sa lupte”, informeaza Agerpres.

Alegeri legislative in GRECIA. “Grecii isi vor lua viitorul in maini si nu vor lasa pe altii sa decida pentru ei. Poporul va confirma tranzitia spre o noua epoca, oferind mandatul unui guvern pe termen lung de care tara are nevoie si care este dispus sa lupte”, a declarat liderul partidului Syriza, dupa ce si-a exprimat votul la o sectie din Atena.

“Vom depasi dificultatile cu pasi siguri. Am demonstrat deja ca putem deschide drumuri chiar si atunci cand pareau ca nu pot fi deschise”, a mai spus fostul premier.

CITESTE SI: Alegeri legislative in GRECIA: SYRIZA, al fostului premier TSIPRAS, si Noua Democratie, apropiate in sondaje 

Alegeri legislative in GRECIA. ALEXIS TSIPRAS a fortat in august organizarea alegerilor anticipate in speranta de a-si reinnnoi sprijinul parlamentar, dupa ce aproape o treime din cei 149 de parlamentari ai Syriza s-au impotrivit prevederilor acordului cu creditorii internationali, care au cerut continuarea reformelor de austeritate.

Sondajele aratau un avans al Syriza de 3% in fata principalului adversar, partidul Noua Democratie, condus de Vangelis Meimarakis.

Alegeri legislative in GRECIA. Sondajele mai aratau ca niciunul dintre cele doua partide nu ar urma sa obtina 151 de locuri in Parlament, atat cat ar fi necesar pentru a forma o majoritate. Prin urmare, partidul castigator va trebui sa formeze o coalitie de guvernamant, posibil cu partidul de centru Potami sau cu PASOK (socialisti).

Alegeri legislative in GRECIA. Acesta este cel de-al doilea scrutin legislativ din 2015, dupa cel din ianuarie, care a fost castigat de Syriza cu 36,3%.

Sursa foto: dcnews