ALEGERI LOCALE 2016: Eternul si penalul Pendiuc se lupta cu 9 contracandidati pentru Primaria Pitesti

Primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, si-a dat demisia din PSD pentru a putea candida ca independent pentru al saptelea mandat. Pendiuc este primar al Pitestiului din anul 1992, fiind membru al PSD din anul 2000, dupa ce a activat in Partidul Democrat. Pentru ca este inculpat in dosarul “Publitrans”, dosar in care DNA il acuza de fapte de coruptie, Tudor Pendiuc a pierdut sprijinul politic al PSD pentru o noua candidatura, informeaza Mediafax.

UNPR are candidat la functia de primar al Pitestiului pe singura femeie din aceasta cursa electorala. Avocata Sanda Fulga a declarat ca are incredere ca va reusi pentru ca locul femeilor nu este numai la cratita. Sanda Fulga este presedintele UNPR Pitesti si a mai candidat in anul 2012, cand s-a clasat printre primii trei.

CITESTE SI: ALEGERI LOCALE 2016: 12 CANDIDATI SE LUPTA PENTRU LOCUL LASAT VACANT DE RADU MAZARE

ALDE intra in competitie cu Andrei Gerea, fost ministru al Economiei pentru cateva luni, apoi ministru al Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri. Din partea PMP candideaza la fotoliul de primar Catalin Bulf, presedintele filialei Arges.

In ce-l priveste pe candidatul Partidului pentru Arges si Muscel, Mircea Andrei, acesta a fost procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, dar a optat pentru avocatura in 1996. Un an mai tarziu a intrat si in politica. A fost mai intai membru al Aliantei pentru Romania (ApR), in perioada 1997 – 2000. A trecut si prin PNL (2003-2005), dar a ratat intrarea in Parlament, ulterior inscriindu-se in PDL. In 2008, el a fost ales senator pe listele PDL Dambovita.

CITESTE SI:  ALEGERI LOCALE 2016: 20 DE CANDIDATI LUPTA PENTRU PRIMARIA CAPITALEI

Din partea PNL si-a depus candidatura avocatul Narcis Sofianu. Acesta a fost, in perioada 2005 – 2008, consilier local la Pitesti. Printre primele lucruri facute cand a ajuns consilier local a fost sa dea municipalitatii 101 fire de butas de trandafir care au fost plantati in spatiile verzi din oras. El a fost desemnat de Institutul de Politici Publice drept cel mai activ consilier local din Pitesti.

Experienta acumulata ca viceprimar in doua mandate de catre Cornel Constantin Ionica l-a recomandat pe acesta pentru a fi candidatul PSD la alegerile din 5 iunie, in timp ce Gheorghe Dinescu, consilier local si presedinte PNTCD Arges, va candida din partea acestui partid la functia de edil.

Din partea PPU-SL candideaza pentru functia de primar al Pitestiului Victor Nita, fost colonel de armata, in prezent om de afaceri. Acesta a fost lider al UNPR Pitesti, iar acum conduce PPU-SL Pitesti.

Danut Dinu, fost comisar-sef de Politie si fost purtator de cuvant al IPJ Arges, pensionat de curand, a ales si el sa intre in cursa electorala.

Sursa foto: JURNALUL