ALEGERI LOCALE 2016: Incident electoral in judetul Buzau. Se cere DEMISIA prefectului

Partidul Social Romanesc (PSRo), prin intermediul biroului de presa, a anuntat ca cere demisia imediata a Prefectului de Buzau, George Sava, pentru nereguli grave in organizarea procesului electoral. Mai precis este vorba de lipsa numelor unor candidati de pe buletinele de vot informeaza Stiripesurse.

Potrivit PSRO, in comuna Vernesti, numele candidatului P.S.RO pentru functia de primar, Opris Constantin, nu apare pe trei sferturi din buletinele de vot.

”Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, art. 60, alin. (1): ‘Imprimarea buletinelor de vot se asigura, prin grija prefectilor, de catre birourile electorale de circumscriptie’.

Avand in vedere aceste aspecte, P.S.RO atrage atentia ca acest mod de a gestiona treburile administrative este inacceptabil, iar cei care se fac vinovati pentru aceasta grava neregula trebuie sa plateasca. Conform Constitutiei Romaniei, doar cetatenii pot decide si influenta rezultatele scrutinului electoral”, se arata in comunicat.

Sursa foto: ziua de constanta