ALEGERI LOCALE 2016: Un candidat la PRIMARIA CAPITALEI a solicitat ca DNA sa se retraga din campanie

Candidatul PDS la Primaria Capitalei, ADRIAN SEVERIN, a cerut duminica DNA sa se retraga din CAMPANIA ELECTORALA, afirmand ca se va adresa OSCE, institutiilor europene si ambasadelor, carora le va cere o “pozitie fata de ‘ingerintele” institutiilor de forta ale statului in activitatea de campanie, potrivit Mediafax.

”Facem un apel catre DNA pentru a se retrage din campania electorala. Nu credem ca institutiile de forta sunt cele care trebuie sa decida in ceea ce priveste competitia electorala care deja a inceput. Practic, in acest moment PDS este in imposibilitatea de a-si desfasura campania cu toata forta de care dispune tinand cont, de pilda, ca bazele noastre de date au fost confiscate, laptopurile unora dintre voluntari au fost confiscate”, a declarat ADRIAN SEVERIN.

CITESTE SI: ICCJ: ADRIAN SEVERIN, CONDAMNAT LA 3 ANI SI 3 LUNI DE INCHISOARE CU EXECUTARE. UPDATE

El a afrmat ca instutiile statului au dreptul sa isi desfasoare anchelele, insa ”fara sa stanjeneasca activitatea de campanie a partidelor politice”, potrivit legii: ”Credem ca suntem perfect indreptatiti sa ne adesam Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, mai exact Biroului pentru institutii democratice si drepturile omului care este specializat in monitorizarea alegerilor, de asemenea, sa ne adresam secretarului general al Consiliului Europei si sectretarului general al Comisiei de la Venetia, sa ne adresam comisarului european pentru afaceri interne si justitie pentru a-i ruga sa faca cele necesare conform drepturilor de care dispun, atributiilor pe care le au pentru a garanta ca macar de acum in acolo aceste alegeri sa fie libere si corecte.”

PDS va adresa, in zilele urmatoare, si o scrisoarea ambasadorilor UE si SUA la Bucuresti, cerandu-le pozitia fata de ”ingerintele” institutiilor de forta ale statului in activitatea de campanie.

”Vom adresa in zilele urmatoare o scrisoare ambasadorilor UE si SUA prezenti la Bucuresti, cel putin o parte dinte ei au fost extrem de vocali intotdeauna, in exprimarea ingrijorarilor lor legate de statul de drept si de situatia democratiei din Romania. Credem ca este momentul sa isi exprime si acum pozitia fata de asemenea ingerinte ale institutiilor de forta in activitatea de campanie”, a adaugat candidatul PDS la Primaria Capitalei.

ADRIAN SEVERIN le-a cerut si presedintilor celorlalte partide politice, in special cele parlamentare, sa se solidarizeze cu demersul PDS, afirmand ca ”nu este normal sa poti candida in Romania numai cu avizul DNA si sa poti castiga numai cu avizul unei ambasade sau altei ambasade”.

Sursa foto: realitatea