ALEGERI LOCALE 2016: Un numar RECORD de PARLAMENTARI CANDIDEAZA DUMINICA

ALEGERI LOCALE 2016. Cam unul din patru parlamentari vrea sa lase scaunul de senator ori de deputat pentru unul de primar sau de consilier. Aproape 150 de parlamentari, adica mai mult de un sfert din actualul Legislativ, s-au inscris in cursa electorala de duminica.

ALEGERI LOCALE 2016. Potrivit datelor centralizate de Newsro, 147 din cei 541 de actuali parlamentari candideaza la alegerile locale. Este vorba despre 33 de senatori si 114 deputati. Majoritatea provin din PSD (49) si PNL (42). Este un numar record de parlamentari care sunt dispusi sa renunte la Legislativ pentru administratia locala. De exemplu, in 2012, doar aproximativ 40 de senatori si deputati s-au inscris in cursa pentru locale, din totalul de 470.

CITESTE SI: ALEGERI LOCALE 2016: CINE INCEARCA SA VOTEZE DE MAI MULTE ORI SE VA TREZI CU POLITIA LA USA

ALEGERI LOCALE 2016. Peste 50 dintre actualii parlamentari vizeaza o functie de primar, in special in municipii resedinta de judet, precum Iasi, Timisoara, Brasov sau Cluj, insa altii ar da fotoliul de parlamentar si pentru functii de primari de comuna. Este cazul social-democratului Petru Marica, deputat aflat la primul mandat, care vrea sa administreze comuna Salasu de Sus din judetul Hunedoara.

ALEGERI LOCALE 2016. Parlamentarii s-au inscris in numar mare si pentru functiile de edili din Capitala. Astfel, candideaza in Bucuresti 13 senatori si deputati: Daniel Barbu (ALDE) si Gabriela Firea (PSD) se lupta pentru Primaria Generala, iar 11 parlamentari pentru sectoarele Capitalei: Eugen Tomac, Gabriel Mutu, Daniel Tudorache, Daniel Florea, Razvan Mironescu, Alexandru Nazare, Dan Cristian Popescu, Razvan Condurateanu, Dumitru Pelican, Ovidiu Raetchi si Cristina Pocora.

ALEGERI LOCALE 2016. Aproape 100 de parlamentari vizeaza locuri in Consiliile Judetene. Exista si parlamentari care si-au depus candidaturile si pentru o primarie, si pentru Consiliul Judetean. Cu putine exceptii, majoritatea acestor aproape 150 de candidati sunt deputati si senatori aflati la primul mandat in Legislativ. Daca vor fi alesi in functii pe 5 iunie, acestia vor trebui sa demisioneze din Parlament, cu doar cateva luni inainte de expirarea mandatului.

Sursa foto: realitatea