Alegeri locale 2020. Localnicii unei comune l-au votat pe primarul recent decedat de COVID-19!

Alegeri locale 2020. Situație pe cât de ciudată, pe atât de incredibilă în celebra localitate Deveselu din județul Olt. Ion Aliman candida anul acesta pentru al treilea mandat la primăria din Deveselu. Pe 17 septembrie însă, a murit la spital, răpus de coronavirus, informează Digi 24.

Update: Digi 24 anunță că exit-poll-urile îl indică pe primarul decedat Ion Aliman drept câștigător al alegerilor locale din comuna Deveselu! În aceste condiții votul se va relua!

Ion Aliman, candidatul PSD care a decedat în urmă cu zece zile de Covid-19, a fost votat primar al localității Deveselu, potrivit publicației locale gazetanoua.ro.

Acesta fusese confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie și a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Ion Aliman (57 de ani) a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012, când a venit la Primărie. Acum se înscrisese din nou în cursa electorală şi voia al treilea mandat pe listele PSD.

Știre inițială

Buletinele de vot erau deja tipărite și legea nu le-a mai permis să numească un alt candidat şi să-l înlocuiască pe liste. Chiar şi în aceste condiţii, oamenii nu s-au ferit să spună că l-au votat, chiat și mort fiind.  Foarte mulți dintre alegători au spus că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate. Dacă primarul decedat va câştiga acest scrutin, se vor organiza din nou alegeri locale.

Sursa foto: realitatea