Rezultate parțiale alegeri locale 2020. În curând vom afla rezultatele finale

Alegeri locale 2020. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00, pentru turul de scrutin care va avea loc, duminică, și, în urma căruia, românii își vor alege conducerile administrative din localitățile / sectoarele (în cazul Capitalei) în care locuiesc.

Update 12.00: Rezultatele parțiale ale votului la alegerile locale din 2020 arată schimbări importante la conducerea orașelor reședință de județ. După numărătoarea parțială a voturilor, configurația politică a primăriilor municipiilor reședință de județ arată după cum urmează:

PNL – 15 municipii și sectorul 6 al Capitalei

PSD – 13 municipii și sectorul 4 al Capitalei

USR-PLUS – 4 municipii și sectoarele 1 și 2 ale Capitalei

UDMR – 4 municipii

Independenți – 1 municipiu și Capitala

FDRG – 1 municipiu

PE – 1 municipiu

Alianța București 2020 – Sectorul 3

PPUSL – Sectorul 5

Cum arată configurația politică a Capitalei după alegeri

Primăria Generală a Capitalei: Nicușor Dan (Independent)

Sectorul 1: Clotilde Armand (USR-PLUS)

Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR-PLUS)

Sectorul 3: Robert Negoiță (Alianța Pro București)

Sectorul 4: Daniel Băluță (PSD)

Sectorul 5: Cristian Popescu Piedone (PPU-SL)

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL)

Lista câștigătorilor la primăriile municipiilor reședință de județ, conform rezultatelor parțiale

Alba Iulia (județul Alba): Gabriel Pleșa (USR-PLUS)

Arad (județul Arad): Călin Bibarț (PNL)

Pitești (județul Argeș): Cristian Gentea (PSD)

Bacău (județul Bacău): Lucian Viziteu (USR-PLUS)

Oradea (județul Bihor): Florin Birta (PNL)

Bistrița (județul Bistrița-Năsăud): Ioan Turc (PNL)

Botoșani (județul Botoșani): Cosmin Andrei (PSD)

Brașov (județul Brașov): Allen Coliban (USR-PLUS)

Brăila (județul Brăila): Marian Dragomir (PSD)

Buzău (județul Buzău): Constantin Toma (PSD)

Reșița (județul Caraș-Severin): Ioan Popa (PNL)

Călărași (județul Călărași): ——–

Cluj-Napoca (județul Cluj): Emil Boc (PNL)

Constanța (județul Constanța): Vergil Chițac (PNL)

Sfântu Gheorghe (județul Covasna): Antal Arpad (UDMR)

Târgoviște (județul Dâmbovița): Cristian Stan (PSD)

Craiova (județul Dolj): Olguța Vasilescu (PSD)

Galați (județul Galați): Ionuț Pucheanu (PSD)

Giurgiu (județul Giurgiu): Adrian Anghelescu (PNL)

Târgu Jiu (județul Gorj): Marcel Romanescu (PNL)

Miercurea Ciuc (Județul Harghita): Attila Korodi (UDMR)

Deva (județul Hunedoara): Florin Oancea (PNL)

Slobozia (județul Ialomița): Dragoș Soare (PNL)

Iași (județul Iași): Mihai Chirica (PNL)

Baia Mare (județul Maramureș): Cătălin Cherecheș (Independent)

Drobeta-Turnu Severin (județul Mehedinți): Marius Screciu (PSD)

Târgu Mureș (județul Mureș): Zoltan Soos (UDMR)

Piatra Neamț (județul Neamț): Andrei Carabelea (PNL)

Slatina (județul Olt): Emil Moț (PSD)

Ploiești (județul Prahova): Andrei Voloșevici (PNL)

Satu Mare (județul Satu Mare): Kereskenyi Gabor (UDMR)

Zalău (județul Sălaj): Ionel Ciunt (PSD)

Sibiu (județul Sibiu): Astrid Fodor (FDGR)

Suceava (județul Suceava): Ion Lungu (PNL)

Alexandria (județul Teleorman): Victor Drăgușin (PSD)

Timișoara (județul Timiș): Dominic Fritz (USR-PLUS)

Tulcea (județul Tulcea): Ștefan Ilie (PNL)

Vaslui (județul Vaslui): Vasile Pavăl (PSD)

Râmnicu Vâlcea (județul Vâlcea): Mircea Gutău (PE)

Focșani (județul Vrancea): Cristi Valentin Misăilă (PSD).

Update 10.30: Primarul din Botoșani, liberalul Cătălin Flutur, pierde alegerile în fața candidatului PSD, Cosmin Andrei, la o diferență de câteva zeci de voturi, conform rezultatelor parțiale venite de la Autoritatea Electorală Permanentă. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, senatorul Doina Federovici, a obţinut o victorie categorică.

Candidatul PSD la Primăria Botoșani Cosmin Andrei a fost votat de 10.798 de alegători, având 33 de voturi mai mult decât candidatul PNL, primarul în exerciţiu, Cătălin Flutur, care a fost susţinut de 10.765 de votanţi, potrivit Agerpres.

Una din victoriile importante ale USR-PLUS la alegerile de duminică este la Brașov, unde liberalul George Scripcaru, primar de 16 ani, a pierdut în fața lui Allen Coliban. El a câştigat Primăria Braşov cu peste 40% din voturi, potrivit rezultatelor finale ale Biroului Electoral Județean Brașov. Conform sursei citate, Allen Coliban a obţinut 34.870 de voturi din totalul de 82.912 valabil exprimate (42,05%) cu aproximativ 3.700 mai multe decât principalul său contracandidat, liberalul George Scripcaru, care a fost votat de 31.198 de braşoveni (37,62%), scrie Agerpres.

Update 09.30: Candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei a obţinut 42,77% din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea are un scor de 37,95%, indică datele provizorii după numărarea a aproximativ 94% dintre voturi, potrivit centralizărilor făcute, luni dimineață, de Biroul Electoral Central.

Update 06.00: Liderul PSD Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani. Candidatul comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, este cel care a câștigat funcția în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020. La alegerile locale din 2020 alegătorii l-au putut vota direct pe președintele Consiliului Județean. În urmă cu 4 ani, acesta a fost ales dintre consilierii județeni, votați pe liste, chiar de către aceștia.

Update 05.00: Candidatul USR PLUS la funcţia de primar al municipiului Câmpulung Muscel, realizatoarea TV Elena Lasconi, anunţă că a câştigat detaşat alegerile, conform numărătorii paralele, potrivit Agerpres. Ea a afirmat, duminică seară, că potrivit numărătorii paralele s-a impus în cel puţin 17 dintre cele 19 secţii de votare din municipiu, în multe dintre ele cu peste 50% dintre opţiunile alegătorilor.

Update 04.00: Preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, a anunţat că, în urma scrutinului de duminică, Uniunea a câştigat 40 de primării în judeţ, inclusiv cele ale municipiilor Târgu Mureş şi Reghin, potrivit Agerpres.

“Aş dori să mulţumesc alegătorilor care au obţinut aceste rezultate. Ceea ce este important, UDMR a reuşit nu numai să îşi păstreze funcţiile de primar din judeţ, ci a reuşit chiar să-şi întărească poziţia conducătoare în acest judeţ. În acest moment avem 40 de primari (din 102 unităţi administrativ teritoriale, n.r.) care au câştigat, dintre care 38 care au pornit ca şi candidaţi UDMR, iar doi independenţi care au fost susţinuţi de UDMR. Aici aş spune că am câştigat Târgu Mureşul, am câştigat Reghinul şi am câştigat Breaza, locuri în care de foarte mult timp nu am mai avut primar. Pe lângă aceasta, singurul loc unde am fi dorit, dar nu am reuşit să recuperăm, este Ghindari, unde a rămas primarul în funcţie”, a declarat Peter Ferenc.

Update 02.25: Actualul primar al Iașiului, Mihai Chirică, candidat PNL, a obținut un nou mandat, potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea voturilordin 85% din secții, relatează Ziarul de Iași.

Astfel, după numărarea voturilor din 85% dintre secții (217), peste 70.000 dintre cele aproape 88.000 exprimate, Mihai Chirica a obținut 42,1%, Cosette Chichirău (USR PLUS) – 30,1%, iar Camelia Gavrilă (PSD) – 13,1%.

Update 01.00: Primarul Galaţiului şi preşedintele Consiliului Judeţean, social-democraţii Ionuţ Pucheanu şi Costel Fotea, au fost realeşi cu peste 50% din voturi, conform numărătorii paralele a PSD, relatează Agerpres.

“Conform numărătorii paralele, pot să vă anunţ că Ionuţ Pucheanu şi Costel Fotea sunt câştigători ai acestor alegeri cu un scor de peste 50%. Felicitări celor doi colegi ai mei pentru că au câştigat încrederea gălăţenilor şi sunt convins că ceea ce aşteaptă gălăţenii de la ei sunt lucruri care se vor face încă din zilele următoare”, a declarat preşedintele PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica.

Deputatul USR Bacău Lucian Daniel Stanciu Viziteu, susținut și de PNL, a obținut funcția de primar al municpiului, potrivit rezultatelor parțiale, scrie Ziarul de Bacău. Potrivit datelor parțiale ale numărătorii paralele realizate de partidele politice, pe locurile 2 și 3 se situează Sergiu Sechelariu – independent și Cosmin Necula – Pro România.

Clasament, după numărătoarea paralelă a voturilor din 20 de secții, din totalul de 125:

Lucian Daniel Stanciu – Viziteu – 44,3%

Sergiu Sechelariu – 27,94%

Cosmin Necula – 27,44%.

Update 23.45: Potrivit primelor rezultate parţiale, Emil Boc a strâns peste 50% din voturi, la Primăria Cluj-Napoca. Următorul clasat a fost reprezentantul USR Plus, Emanuel Ungureanu, pentru care au votat peste 38% dintre cetăţenii clujeni, transmite Mediafax.

Exit-poll-urile realizate de institutele de sondare CURS şi AVANGARDE l-au dat câștigător la Primăria CLuj-Napoca pe Emil Boc. Acesta ar fi convins peste 50% dintre clujeni să îl voteze pentru încă un mandat de primar. Pe locul 2, conform sondajului, s-a clasat Emanuel Ungureanu, candidat susținut de USR PLUS.

Update 23.00: Rezultatele la alegerile locale 2020 cele exit-poll, valabile la ora 21.00, reconfirmă victiroa lui Nicușor Dan în București. HotNews.ro prezintă, rezultatele la alegerile locale 2020, exit-poll CURS-Avangarde, pentru Primăria București și sectoare.

Rezultate alegeri locale 2020 București Primăria Capitalei

Nicușor Dan (susținut de PNL, USR-PLUS) – 47,8%

Gabriela Firea (PSD) – 38,2%

Traian Băsescu (PMP) – 9,4%

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) -1,6%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 1

Clotilde Armand ( PNL, USR-PLUS) – 48%

Dan Tudorache (PSD) – 36,5%

Rezultate alegeri locale 2020 Bucuresti Sectorul 2

Radu Mihaiu (PNL, USR-PLUS) – 42,5%

Dan Cristian Popescu (PSD) – 30,4%

Neculai Onțanu (sprijit de ADER și PPUSL) – 12,7%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 3

Robert Negoiță (București 2020) – 41,5%

Adrian Moraru (PNL, USR-PLUS) -32,6%

Rezultate alegeri locale 2020 Sectorul 4

Daniel Băluță (PSD) – 56%

Simona Spătaru (PNL, USR-PLUS) – 35,2%

Rezultate alegeri locale 2020 Sectorul 5

Cristian Băcanu (PNL, USR-PLUS) – 27,9%

Cristian Popescu Piedone (PPUSL) -27,9%

Daniel Florea (PSD) – 23,1%

Marian Vanghelie (PSDI) – 13,9%

Rezultate alegeri locale 2020 Sectorul 6

Ciprian Ciucu (PNL, USR-PLUS) – 48,8%

Gabriel Mutu (PSD) – 34,5%

Ștefan Florescu (PMP) – 7,7%.

Update 22.50: Nicolae Robu (PNL) și-a recunoscut înfrângerea în alegerile pentru primăria Timișoarei în fața lui Dominic Fritz (USR – PLUS). „Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare”, a declarat Robu, citat de tion.ro.

„Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimis până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele (…) Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete!”, a spus Nicolae Robu. O numărătoarea paralelă realizată de observatorii Alianței USR – PLUS indica faptul că Dominic Fritz a obținut peste 50 la sută din voturi în 15 din cele 16 secții din Timișoara unde numărătoarea s-a încheiat, dintr-un total de 207 secții votare.

Update 21.05: Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din București, pentru funcția de primar al Capitalei și pentru funcțiile de primar de sector, valabile pentru ora 19.30:

Primăria Capitalei

Nicușor Dan 47,2%

Gabriela Firea 39%

Traian Băsescu 8,6%

Florin Călinescu 1,7%

Călin Popescu Tăriceanu 1,6%

Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand 47%

Dan Tudorache 37,7%

Ioana Constantin 7,5%

Adina Alberts 1,8%

Amalia Nemovici 1,5%

Daniel Bucura 1,5%

Primăria Sectorului 2

Radu Mihaiu 42%

Dan Cristian Popescu 31%

Neculai Onțanu 12,9%

Marian Militaru 5,9%

Florin Manea 2,6%

Ramona Mezei 1,5%

Primăria Sectorului 3

Robert Negoiță 39%

Adrian Moraru 34%

Aurelian Bădulescu 14,1%

Mihail Neamțu 8,1%

Bogdan Brătianu 1,2%

Primăria Sectorului 4

Daniel Băluță 55%

Simona Spătaru 37%

Ștefănel Dan Marin 4,1%

Ovidiu Zară 1,3%

Primăria Sectorului 5

Cristian Băcanu 27,3%

Cristian Popescu Piedone 27,3%

Daniel Florea 24,3%

Marian Vanghelie 14,2%

Cătălin Lucian Iliescu 4%

Ion Valentin Voicu 1,3%

Primăria Sectorului 6

Ciprian Ciucu 48,2%

Gabriel Mutu 35,2%

Ștefan Florescu 7,4%

Tudor Ionescu 2,9%

Anca Bălășoiu 1,4%.

Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Craiova, pentru funcția de primar, valabile pentru ora 19.30:

Primăria Craiova

  1. Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 34.5%
  2. Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 29.0%
  3. Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 17.6%.

Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Constanța, pentru funcția de primar, valabile pentru ora 19.30:

Primăria Constanța

  1. Vergil Chițac – PNL 29.0%1. Vergil Chițac – PNL 29.0%
  2. Stelian Ion – USR-Plus 29.0%
  3. Decebal Făgădău – PSD 23.5%.

Update 21.00: Prezența la vot a depășit la limită pragul de 46% la ora 21.00. Au votat peste 8,4 milioane de alegători. 17 județe au avut prezență de peste 50% la vot.

Informațiile în timp real privind prezența la vot la alegerile locale 2020 le puteți urmări pe prezenta.roaep.ro

Update 20.00: Prezența la vot a ajuns la 44,5% la ora 20.00. Au votat peste 8,1 milioane de alegători. 13 județe au depășit pragul de 50% prezență la vot la ora 20.00, dintre care două, Olt și Teleorman, au trecut chiar de 55%. București a ajuns la 35% prezență la vot.

Update: 19.00 Prezența la vot a ajuns la 41,53% la ora 19.00. Au votat peste 7,3 milioane de alegători. Județele Giurgiu, Mehedinți, Olt și Teleorman depășiseră 50% prezență la vot la ora 19.00. În București, prezența a rămas cu aproape 10 procente sub media națională, la 32%, ora 19.00.

Update 18.00: Prezența la vot a ajuns la 38,28% la ora 18.00. Au votat peste 7 milioane de alegători.

Update 17.00: Prezența la vot la această oră a fost de 34,58%. În București au votat la alegeri locale 2020, până la ora 17.00, 26,28% dintre alegători.

Update 16.00: Până la această oră au votat, la Alegeri locale 2020, 5.662.054 de români – 30,94%, potrivit BEC. La alegerile locale din 2016 votaseră 31,7%.

Update 15.00: Un număr de 5 milioane de alegători au votat până la această oră, ceea ce înseamnă 27,4%. În mediul urban au votat 2,3 milioane de persoane, iar în mediul rural – 2,7 milioane. Cea mai ridicată prezență este în județele Giurgiu, Olt, Mehedinți, Teleorman. În București, prezența la vot este de 21,37%. În urmă cu patru ani, la ora 15.00, prezența la vot la nivel național era de 28,3%, iar în București de 18,2%.

Update 14.30: Un număr de 4.6 milioane de alegători au votat până la această oră, ceea ce înseamnă 25,5%.

Update 14.30: Un număr de 4.6 milioane de alegători au votat până la această oră, ceea ce înseamnă 25,5%.

Update 13.30: Până la această oră au fost la vot 4 milioane de alegători, adică 22%.  Cea mai mică prezență este în București – 17,1%.

Update 12.15: Numărul alegătorilor care au mers la secția de votare a trecut de 3 milioane. La această oră, prezența la vot este de 16,68%.

Update 11.30: Aproape 2,5 milioane de alegători au fost la secția de votare, adică 13,7%. Prezența la vot de peste 19% este înregistrată în Olt și Teleorman. În București, prezența la vot a ajuns la 10,68%.

Update 10.30: Au votat deja 1,79 milioane de alegători, adică 9,8%. În București, prezența a ajuns la 7,65%. Județele cu cea mai mare prezență în Giurgiu, Olt, Teleorman, cu peste 14%.

Update 09.25: Au votat deja peste un milion de alegători, ceea ce reprezintă 5,66% prezența la secția de votare.

Update 08.25: Peste 500.000 dintre alegători au fost la urne pentru a vota. Cei mai mulți sunt din județele Dolj, Argeș, Bihor, Dâmbovița, Prahova, Timiș.

Știre inițială

Cetățenii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21.00, oră la care secțiile de votare se vor închise. Alegătorii care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte mască de protecție în cabina de vot. În contextul pandemiei de coronavirus, cetățenilor care și-au uitat masca de protecție acasă, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare unde va fi și dezinfectant. Alegătorii care la ora 21.00 se află în incinta secției de vot vor putea să își exercite dreptul de vot. De asemenea, la ora 21.00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot.

În cel mult 24 de ore de la încheierea votării, cel mai târziu la data de 28 septembrie 2020, are loc numărarea voturilor, încheierea proceselor verbale şi întocmirea dosarelor cu rezultatele votării. Dosarele cuprinzând rezultatele votării se predau către biroul electoral de circumscripţie. Transportul se face sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Tot până la 28 septembrie, competitorii electorali pot formula cereri pentru anularea alegerilor într-o circumscripţie electorală.

Conform Hotararii BEC nr 81 din 7 septembrie, „cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, acte valabile în ziua votării”.

Autoritățile au stabilit reguli stricte pentru desfășurarea votului. Românii care merg să voteze la alegerile locale 2020 trebuie să poarte mască, să mențină distanța de minimum un metru față de alte persoane. Spre deosebire de alte alegeri, la localele din acest an alegătorii trebuie să-și pună singuri caretea de identitate în dispozitivul sistemului informatic, să-și îndepărteze masca, pentru scurt timp, pentru a fi identificați, să-și ia singuri buletinele de vot și ștampila.

La Alegerile locale 2020, secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia o puteți afla de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri: CNP – codul numeric personal,numele de familie, codul de verificare pe care îl vedeți pe site.

Sursa foto: adevarul