CCR A DECIS: ALEGERI LOCALE intr-un singur tur

Curtea Constitutionala (CCR) va judeca, miercuri, doua exceptii de neconstitutionalitate ridicate de jurnalistul LIVIU AVRAM in al doilea dosar privind ALEGERILE LOCALE, una dintre exceptii vizand organizarea scrutinului intr-un singur tur.

UPDATE 14.00: CCR a respins  si a doua sesizare facuta de jurnalistul Liviu Avram si astfel ALEGERILE LOCALE din 5 iunie se vor desfasura intr-un singur tur! Judecatorii CCR au respins ca inadmisibila a doua contestatie a jurnalistului Liviu Avram, care viza hotararea de guvern privind calendarul desfasurarii alegerilor locale. Potrivit unor surse din CCR, exceptia privind neconstitutionalitatea actului normativ a fost respinsa pe motiv ca jurnalistul nu avea calitatea de candidat la scrutinul din 5 iunie.

STIRE INITIALA

Judecatorii constitutionali vor discuta alte 50 de sesizari privind organizarea ALEGERILOR LOCALE, majoritatea privind numarul de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturilor. Printre cei care au ridicat exceptii de neconstitutionalitate privind ALEGERILE LOCALE  sunt si partidul M10 condus de Monica Macovei, deputatul Daniel Fenechiu, PMP, Partidul Verde, PRM, Partidul 200 pentru Bucuresti, PACT, PSRO, Sebastian Bodu sau Partidul Pirat.

CITESTE SI: CCR A DECIS: ALEGERI LOCALE INTR-UN SINGUR TUR. UPDATE

Cele mai multe sesizari vizeaza numarul de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturilor. Cateva exceptii de neconstitutionalitate au fost insa ridicate si in legatura cu alegerea primarilor intr-un singur tur. Sesizarile vor fi prezentate in sedinta publica, noteaza Newsro.

In urma cu o saptamana, Curtea Constitutionala (CCR) a respins o sesizare a jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale. Astfel, Curtea Constitutionala (CCR) a respins ca neintemeiata sesizarea privind numarul minim de semnaturi pentru depunerea candidaturilor. Totodata, sesizarea privind neconstitutionalitatea articolului referitor la alegerea primarilor intr-un singur tur a fost respinsa ca inadmisibila, intrucat nu are legatura cu cauza.

LIVIU AVRAM a ridicat exceptii de neconstitutionalitate pe aceste articole si in alt dosar, care a fost admis de Curtea de Apel Bucuresti (CAB). In acest dosar, insa, exceptia de neconstitutionalitate vizeaza direct articolul privind alegerea primarilor intr-un tur. ALEGERILE LOCALE vor avea loc in 5 iunie.

Sursa foto: gandul