ALEGERI LOCALE REPUBLICA MOLDOVA. Vor fi alesi 898 de PRIMARI si 11.680 de CONSILIERI

ALEGERI LOCALE MOLDOVA. Duminica cetatenii REPUBLICII MOLDOVA isi vor alege PRIMARII si CONSILIIERII LOCALI. La scrutinul local general de duminica din REPUBLICA MOLDOVA vor fi alesi 898 de primari si 11 680 de consilieri locali.

ALEGERI LOCALE MOLDOVA. ALEGERILE PRIMARILOR au loc in baza votului uninominal. Iar in circumscriptiile in care in primul tur niciun candidat la functia de edil nu a obtinut mai mult de jumatate dintre voturile valabil exprimate, se va organiza al doilea tur de scrutin, pe 28 iunie.

CITESTE SI: ALEGERI MAREA BRITANIE: DAVID CAMERON trebuie sa se pregateasca pentru doua BATALII 

ALEGERI LOCALE MOLDOVA. Lupta cea mare se da la Chisinau intre candidatul liberalilor, actualul edil DORIN CHIRTOACA si candidatul socialistilor, ZINAIDA GRECEANAI. Potrivit ultimelor sondaje, batalia pentru Capitala Republicii Moldova va avea si o a doua runda, pentru ca niciunul dintre pretendentii la functia de primar general al Chisinaului nu va obtine fotoliul de edil-sef din primul tur.

ALEGERI LOCALE MOLDOVA. Interesante sunt si evolutiile la urne pentru Balti si Orhei, acolo unde in cursa pentru fotoliul de primar s-au inscris persoane controversate in REPUBLICA MOLDOVA. La Balti a intrat in cursa si Renato Usatii, din Partea Partidului Nostru, in timp ce la Orhei Ilan Shor – un prosper om de afaceri implicat in Jaful Secolului- spera sa devina primar.

CITESTE SI: ALEGERI PARLAMENTARE TURCIA: Partidul presedintelui ERDOGAN este FAVORIT 

ALEGERI LOCALE MOLDOVA. Analistii asteapta o prezenta la vot redusa. Mai multe ONG-uri au realizat campanii de informare pentru cresterea prezentei la urne. Cu cateva zile inainte de alegerile locale generale, asociatia PromoLEX indemna ALEGATORII din MOLDOVA sa voteze constient si informat, intr-un spot pe intelesul tuturor.

ALEGERI LOCALE MOLDOVA. Sunt 1977 de SECTII de VOTARE in Republica Moldova. Au fost pregatite aproximativ 8 milioane de buletine de vot, iar la urne sunt asteptati 2,8 milioane de alegatori. SectiiSECTIILE de VOTARE vor fi deschise de la ora 7:00 si se vor inchide la ora 21:00.

Sursa foto: timpul.md