ALEGERI LPF: GINO IORGULESCU a fost REALES in functia de PRESEDINTE! Declaratii

Gino Iorgulescu a fost reales, luni, in functia de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), fostul international roman castigand, luni, un nou mandat. Gino Iorgulescu ramane in fruntea LPF pentru inca cinci ani. 

“Vreau sa multumesc cluburilor pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Vreau sa facem impreuna sa creasca acest produs, fotbalul, sa crestem jucatori. Vreau sa avem un produs care sa aduca lumea la stadion, sa creasca ratingul televiziunilor, sa crestem copii care sa ajunga la Liga 1. Domnul Dragnea nu s-a implicat in alegerea presedintelui”, a spus Iorgulescu intr-o conferinta de presa.

Fostul si totodata noul presedinte al LPF a castigat detasat alegerile in fata singurului sau contracandidat, Sorin Dragoi, cu 13 voturi pentru si doar unul singur impotriva.  Noul mandat al lui Gino Iorgulescu (al doilea) va fi valabil pentru urmatorii cinci ani. Actualul presedinte al LPF era in functie din 14 noiembrie 2013, atunci cand ii luase locul lui Dumitru Dragomir. 

Gino Iorgulescu este in functia de presedinte al LPF din 14 noiembrie 2013, cand l-a invins la ultimele alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. Dragomir conducea LPF de 17 ani. Dar cu o zi inaintea alegerilor, o intrunire a unor politicieni, intre care premierul de atunci Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea, cu zece conducatori ai unor cluburi din Liga I a pus capat “domniei” lui “nea Mitica” la liga.

Mandatul viitorului presedinte va fi de cinci ani si nu de patru, ca pana acum, dupa ce Statutul LPF a fost modificat in acest sens. O persoana nu poate avea mai mult de doua mandate la conducerea ligii, astfel ca pentru Gino Iorgulescu acesta este ultimul mandat.

Sursa foto: gsp