ALEGERI MOLDOVA: RENATO USATII sustine ca a plecat din tara de frica POLITIEI

Renato Usatii, al carui partid a fost exclus joi din scrutinul parlamentar in urma acuzatiilor ca a folosit in campanie bani proveniti din strainatate, sustine ca a plecat din Republica Moldova in noatea de joi spre vineri, de teama sa nu fie retinut de politie, relateaza site-ul InProfunzime.md.

Usatii a postat pe contul sau de Facebook o inregistrare video in limba rusa, in care afirma ca a plecat din Republica Moldova in noaptea de joi spre vineri. El sustine ca a luat aceasta decizie pentru ca avea informatii ca politia si procuratura urmau sa faca verificari si sa dispuna retinerea lui. Usatii a declarat, de asemenea, ca va organiza vineri o conferinta de presa.

CITESTE SI: PARTIDUL “PATRIA” a fost EXCLUS din cursa electorala din Republica Moldova 

In primele declaratii dupa ce Curtea de Apel din Chisinau a anuntat decizia de excludere a Partidului Patria din scrutinul parlamentar la cererea Comisiei Electorale Centrale, Usatii a denuntat hotararea si a afirmat ca va depune o contestatie la Curtea Suprema de Justitie (CSJ), desi nu crede in sansele de a obtine o decizie favorabila.

“Nici nu am cuvinte, nu stiu ce sa va spun. Am aflat acum ca am si datorii de opt milioane la stat. Toti cei care au deservit vor fi trasi la raspundere. Eu nici n-as merge la CSJ, dar pe urma vor spune ca Usatii a avut ocazia sa conteste, dar n-a facut-o, de aceea, o sa merg”, a declarat el.

CITESTE SI: ALEGERILE DIN MOLDOVA caracterizate de JOSEPH DAUL, presedintele PPE 

“Pentru mine este o mica rusine sa ma intorc in tara si ei sa spuna ca toti banii pe care i-am cheltuit in afara campaniei electorale i-am cheltuit de fapt in campanie”, a adaugat Usatii. El s-a declarat convins ca vor fi alegeri anticipate in iunie, la care partidul sau va obtine majoritatea.

Sursa foto: timpul.md