Alegeri Moscova: Exit-poll: Primarul in exercitiu este foarte aproape de victorie

Serghei Sobianin (foto), primarul in exercitiu al Moscovei, a castigat 52,5 % din voturi in alegerile locale din capitala Rusiei, invingandu-l pe opozantul Aleksei Navalnii, care a obtinut 29,1 la suta, potrivit sondajelor efectuate la iesirea de la urne, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Potrivit Fundatiei Opinia Publica (FOM), Sobianin, sustinut de presedintele rus Vladimir Putin, este creditat cu 52,5 la suta din voturi, fata de 29,1 la suta Navalnii.

Un alt sondaj, realizat de institutul Vtsiom, apropiat puterii, il crediteaza pe Sobianin cu 53 la suta, fata de 32 la suta Navalnii.

Echipa de campanie a lui Aleksei Navalnii a declarat, duminica seara, ca va fi un al doilea tur al alegerilor municipale din Moscova.

“Sondajele noastre la iesirea de la urne arata că va fi un al doilea tur”, a declarat seful echipei de campanie Leonid Volkov, dupa inchiderea urnelor, la ora 20.00 (19.00 ora Romaniei), afirmand ca Seghei Sobianin a obtinut doar 46 la suta fata de 35,6 % ale lui Navalnii. Primele rezultate oficiale vor fi anuntate la ora 18.00 GMT (21.00 ora Romaniei).

Comisia electorala a anuntat o participare la vot de doar 26,5 la suta la ora locala 18.00, cu doua ore inaintea inchiderii urnelor.

Sursa foto: ria.ru