ALEGERI PARLAMENTARE 2016: AVERILE CANDIDATILOR de la CAMERA DEPUTATILOR

Declaratiile de avere ale candidatilor pentru un post de deputat de Bucuresti difera de la terenuri de mii de metri patrati si imprumuturi acordate de sute de mii de euro, la masini luate “din necesitate” si conturi goale sau imprumuturi uriase luate de la Dan Voiculescu, informeaza Mediafax.

Unul dintre cei mai avuti candidati la alegerile parlamentare din 11 decembrie este Elena Udrea, care a intrat in cursa pentru un post de deputat de Bucuresti ca independent. Ea detine mai multe terenuri intravilane in Capitala, obtinute in urma divortului de Dorin Cocos. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale are in posesie si patru terenuri agricole in judetul Calarasi, cu o suprafata totala de 40 de hectare. Nu in ultimul rand, la capitolul proprietati imobiliare, Udrea detine si un sfert dintr-un imobil de 635 mp in Bucuresti.

Desi veniturile sale s-au limitat la 38.917 de lei din indemnizatia de deputat si 142.500 de lei din chirii, Elena Udrea a acordat imprumuturi in nume personal de 3,6 milioane de lei si 280.000 euro. La polul opus din punct de vedere al averii personale se situeaza candidatul independent Remus Cernea. El nu are nimic in afara de datorii de 108.120 de lei si indemnizatia de deputat de 59.055 lei.

O declaratie de avere excentrica a completat fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia. Ea deschide lista de candidati PRM la Bucuresti pentru Camera Deputatilor si se declara de profesie jurnalist. Nu doar numele si partidul i-au ramas Lidiei Vadim Tudor de la tatal sau, ci intreaga avere: pensie de urmas de 11.000 de lei, un teren intravilan de 105 mp si o casa, ambele in Bucuresti. Ea spune ca mai are un autoturism Chrysler din 2010 dobandit prin “necesitate” si doua conturi, unul in euro, altul in lei, ambele goale.

CITESTE SI: ALEGERI PARLAMENTARE 2016! AVERILE CANDIDATILOR DE LA SENAT! TARICEANU si BASESCU SUNT IN TOP

Un candidat care nu are aproape nimic pe numele sau in afara de datorii este liderul PRU, Bogdan Diaconu. Sotia sa, fosta gimnasta Maria Olaru, detine aproape intreaga avere a familiei: trei terenuri in Timis, doua extravilane si unul intravilan si cate un sfert din trei terenuri in judetul Suceava. Maria Olaru mai are in posesie si un apartament in Timisoara si doua case, una in judetul Timis, alta in judetul Suceava, iar fiul cuplului Diaconu-Olaru are un apartament in Bucuresti.

In schimb, Bogdan Diaconu a obtinut cateva venituri anul trecut: a vandut o autoutilitara Toyota Hilux cu 9.300 euro si a incasat 84.688 lei indemnizatie de la Camera Deputatilor. Si la acest capitol este insa depasit de sotie, care a obtinut anul trecut 81.322 lei din renta viagera de fosta gimnasta si 11.040 lei indemnizatie de crestere a copilului.

Daniel Constantin, co-presedintele ALDE, cel care deschide lista partidului pe Bucuresti la Camera Deputatilor, are o declaratie de avere interesanta. Pe 17 decembrie 2015, el a cumparat un apartament pe care l-a vandut sase zile mai tarziu cu peste un milion de lei. De asemenea, co-presedintele ALDE a primit o donatie de 45.000 de euro de la Emilian Constantin, bani care s-au adaugat veniturilor de 113.776 lei de la Ministerul Agriculturii si indemnizatiei de deputat de 7.610 lei. Daniel Constantin ii este inca dator lui Dan Voiculescu, mentorul sau politic, care in 2008 l-a imprumutat cu 295.000 de euro.

Un alt candidat a carui declaratie de avere este aproape goala este jurnalistul independent din Targu Mures Dan Tanasa, care s-a inscris in cursa pentru Camera Deputatilor pe listele partidului Alianta Noastra, condus de Marian Munteanu. Singurul castig al lui Tanasa a fost anul trecut premiul “Libertatea presei pentru curaj”, oferit de Fundatia Familia Voiculescu, in valoare de 42.096 lei. Premiul si un cont de 20.000 de lei sunt singura avere a jurnalistului care vrea sa devina deputat.

Sursa foto: adevarul