ALEGERI PARLAMENTARE 2016: BEC a respins semnul electoral al USR

Uniunea Salvati Romania (USR) primeste o lovitura in plin din partea Biroului Electoral Central (BEC). Prin Decizia Nr.77 din 21.10.2016 BEC a decis respingerea semnului electoral al USR pe motiv ca seamana cu semnul electoral al altui partid inscris in Registrul Partidelor Politice, informeaza Stiripesurse.ro.

Semnul Uniunii Salvati Romania seamana cu cel al Uniunii Salvati Bucurestiul (USB). In fapt USR este succesorul USR, dar cum fuziunea dintre cele doua formatiuni nu a fost finalizata in justitie apar in continuare ca partide distincte si deci semnul electoral propus a fost respins. Decizia BEC e contestabila in 3 zile la Curtea de Apel Bucuresti si se va pronunta o decizie necontestabila. In cazul in care se va respinge apelul USR nu va avea semn electoral.

In aceeasi sedinta celor de la USR li s-a respins reprezentantul in Biroul Electoral pentru Circumscriptia 43 – Diaspora pe motiv ca au desemnat persoana dupa expirarea termenului legal.

Uniunea Salvati Romania a depus, vineri, la Biroul Electoral Central listele de sustinatori pentru alegerile parlamentare si urmeaza sa primeasca dovada prin care poate prezenta liste de candidati in toate circumscriptiile electorale. Biroul Electoral Central are 13 membri – 5 judecatori de la ICCJ, Presedintele si cei doi vicepresedinti ai AEP si 5 reprezentanti ai partidelor parlamentare.

Sursa foto: adevarul