ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Opt partide lupta pentru 6 mandate in diaspora

Opt partide au depus liste de candidati la Biroul Electoral din Strainatate pentru a intra in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din diaspora, au anuntat reprezentantii BES. Potrivit BES, au depus liste de candidati: PNL, UDMR, PSD, ALDE, PMP, USR, PRU si Partidul Alianta Noastra Romania, informeaza News.ro.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru diaspora a expirat miercuri, la miezul noptii. Romanii din afara granitelor vor fi reprezentati si in urmatoarea legislatura de patru deputati si doi senatori.

Lista PSD de la Camera Deputatilor este deschisa de un roman din Republica Moldova, Veaceslav Saramet, iar pentru Senat – de Vili Sarbu, reprezentant al PSD diaspora din Spania, de profesie avocat. PSD a depus o lista cu sase candidati pentru Camera si patru pentru Senat. Pe locul doi la Camera Deputatilor se afla un reprezentant al comunitatii romanesti din Spania, iar la Senat un reprezentant din Marea Britanie.

Candidatii PNL pentru cele patru locuri de deputat sunt: Mihai Voicu, vicepresedinte al PNL; Alexandru Barbarosie, presedintele unui consiliu raional din Republica Moldova; Marius Ioan, rezident in Spania si Gabriel Savulescu, rezident in Germania. Pentru cele doua posturi de senator, candidatii PNL sunt Viorel Badea, presedintele PNL Diaspora si senator aflat deja la al doilea mandat, si Petru Mihai Sabaila, rezident in Spania.

Pe lista ALDE de la Camera Deputatilor sunt Aurelian Mihai, Erich Mocanu, Bogdan Rogiu si Robert Cristea. La Senat sunt Ion Hadarca si Svetlana Preoteasa.

Candidatii USR pentru Camera Deputatilor sunt: Manuel Costescu, care a avut functia de director executiv la JP Morgan din Londra si in ultima perioada a activat ca secretar de stat pe investitii straine in guvernul Ciolos; Nicolae Daniel Popescu, manager la Centrul National de Informare si Recunoastere Academica din Marea Britanie; Irina Galupa, avocat specializat in drept international in cadrul Baroului din Paris; Anca Sawaia, absolventa a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti, angajata la o companie franceza de headhunting, unde se ocupa de recrutarea managerilor de top; Adela Miron, care a studiat la Londra stiintele politice si a lucrat in domeniul protectiei copilului si protectiei persoanelor cu dizabilitati si Larisa Stancu, care a studiat Management si Inginerie Economica.

Pentru Senat, USR i-a inscris in cursa pe Radu Mihail, specialist in management in domeniul comunicatiilor, care a lucrat pentru Orange si Motorola; Cerasela Ponta, asistenta educationala si culturala la Roma unde se ocupa de integrarea persoanelor cu dizabilitati in procesul de educatie; Emanuel Stoica, absolvent al MIT, fost presedinte al asociatiei studentilor romani de la MIT.

PMP ii va avea candidati la Senat pe Daniel Tecu si Doru Dendiu, iar pentru Camera Deputatilor pe Constantin Codreanu, Doru Coliu, Danut Frangu si Sorin Cozma. Alegerile parlamentare vor fi pe 11 decembrie. Pentru prima data, romanii din strainatate vor putea vota si prin corespondenta.

Sursa foto: adevarul