ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Un senator UNPR vrea BULETINE de VOT cu POZA

O PROPUNERE LEGISLATIVA privind introducerea pe BULETINELOR de VOT a fotografiilor candidatilor pentru ALEGERILE PARLAMENTARE va fi depusa luni, la Senat, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, senatorul UNPR CONSTANTIN POPA.

Conform acestuia, aceasta modificare a BULETINELOR de VOT va permite o mai precisa individualizare a candidatilor, va elimina confuziile nedorite si va descuraja absenteismul.

CITESTE SI: OFICIAL: S-A STABILIT DATA LA CARE VOR AVEA LOC ALEGERILE LOCALE – DOCUMENT

Senatorul UNPR CONSTANTIN POPA sustine ca “propunerea a venit, practic, din partea alegatorilor si permite pastrarea a ceea ce a fost bun din votul uninominal”.

“Lista de candidati prezentata electoratului sub forma unei simple insiruiri de nume nu permite alegatorului o identificare clara a persoanelor, lasand loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe langa nume, prenume si formatiune politica, la o mai buna individualizare a candidatilor”, a spus CONSTANTIN POPA.

Potrivit senatorului UNPR, initiativa sa legislativa vine in special in sprijinul “persoanelor in varsta sau cu o pregatire precara, foarte numeroase in tara noastra, precum si a celor care, de regula, refuza sa mearga la vot pe motiv ca nu cunosc candidatii”.

Sursa foto: BUZOIANUL