ALEGERI PARLAMENTARE 2016: USR nu-si poate folosi SIGLA !

Tribunalul Bucuresti a decis ca Uniunea Salvati Romania (USR) nu poate folosi sigla la ALEGERILE PARLAMENTARE din 11 DECEMBRIE pentru ca se aseamana prea mult cu cea a Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), informeaza News.ro.

Ca urmare a unei contestatii depuse de PSD, Biroul Electoral Central (BEC) a respins, vineri 21 octombrie, folosirea acestei sigle (reprezentata de un triunghi) de catre USR, pe motiv ca este asemanatoare cu cea a USB, lucru interzis de lege in conditiile in care fuziunea dintre cele doua partide nu se incheiasera.

USR a contestat imediat decizia BEC in instanta, insa aceasta a respins-o, miercuri, cu toate ca, cu doar cateva ore inainte, a admis cererea de fuziune prin absorbtie a celor doua formatiuni politice, potrivit News.ro.

Anterior deciziei Tribunalului Bucuresti, Nicusor Dan, presedintele USR, a spus ca, in situatia in care instanta nu va da dreptate USR, atunci in alegeri va fi utilizata sigla permanenta a partidului. In ciuda acestor probleme de ordin procedural, partidul si-a lansat candidatii miercuri dupa amiaza candidatii, pe liste figurand Cristian Ghinea si Vlad Alexandrescu, fosti ministri in guvernul Ciolos.

Sursa foto: realitatea