ALEGERI PARLAMENTARE: Locuitorii din Sectorul 4 al Capitalei si din Ilfov, Galati, Gorj, Hunedoara, Satu Mare si Timis, asteptati la vot

Alegeri parlamentare

ALEGERI PARLAMENTARE: Bucuresteni din Sectorul 4, precum si o parte a locuitorilor din judetele Ilfov, Galati, Gorj, Hunedoara, Satu Mare si Timis sunt asteptati la urne, duminica, si pentru alegerea a cinci deputati si a trei senatori, pentru posturile de parlamentar in aceste colegii confruntandu-se 53 de candidati.

Alegeri partiale parlamentare au loc simultan cu ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, duminica, in Capitala si in sase judete. Votul a inceput la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

ALEGERI PARLAMENTARE: In Capitala, locuitorii din Sectorul 4 sunt asteptati sa aleaga cate un senator in colegiile uninominale 7 si 8. In colegiul 7, postul de senator a ramas vacant dupa demisia din Parlament a lui Victor Ciorbea, in prezent la conducerea Avocatului Poporului. 

In cursa pentru castigarea acestui mandat de senator ramas vacant si-au inscris candidatura Alfred Laurentiu Antonio Mihai (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Adriana Saftoiu (PDL), Andrei George Creci (PNL), Cristian Ilie (PMP), Traian Raul Popa (PNtCD) si Nicolae Calota (PPDD).

Vezi aici cele mai noi informatii privind prezenta la vot – DATE BEC

ALEGERI PARLAMENTARE: In colegiul uninominal 8, postul a ramas vacant dupa demisia din Senat a lui Dan Voiculescu, iar pentru acest mandat sunt sapte candidati: Ilie Nastase (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC ), Constantin Petru Luhan (PDL), Cristina Pastrama (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (PMP), Iulian Craciun (PNtCD), Aurel Cristian Radan (FC) si Gheorghe Chiran (PPDD).

In judetul Ilfov, sunt organizate alegeri pentru un mandat de deputat in colegiul 4, post ramas vacant dupa demisia din Camera Deputatilor, in septembrie 2013, a liberalului Eduard Hellvig, acesta optand sa fie europarlamentar.

ALEGERI PARLAMENTARE: Pentru mandatul de deputat in acest colegiu din Ilfov sunt sapte candidati: Gabriela Szabo (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Vasile Dumitru (PDL), Andrei Daniel Gheorghe (PNL), Simion Dumitru (PMP), Ion Rogoveanu (PPDD), Andrei Octavian Ciozvarda Diaconescu (FC) si Heimann Michael (PRM).

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre alegerile europarlamentare din 25 mai

In judetul Galati, au loc alegerile parlamentare partiale pentru un post de deputat in colegiul uninominal 9.

Postul de deputat in acest colegiu a fost detinut de Aurel Nechita si a fost declarat vacant in 5 iunie 2013, in urma deciziei definitive si irevocabile a ICCJ potrivit careia Nechita era declarat incompatibil deoarece detinea atat functia de parlamentar, cat si pe cea de decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati.

ALEGERI PARLAMENTARE: Pentru obtinerea acestui mandat de deputat sunt opt candidati: Laura Marin (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), Dorulet Nelu Resmerita (PDL), Sorin Danaila (PNL), Iulian Nicusor Arama (PMP), Daniela Angela Hancu (FC), Monica Dascalu (PPDD), Aurelian Sebastian Constantin (PRM) si Eugen Gheorghe Stamate (PNtCD).

Colegiul 9 din Galati cuprinde o zona saraca din municipiu, formata din cartierele Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39 si cartierul “Aurel Vlaicu”.

Duminica, in acest colegiu sunt asteptati la urne 66.064 de cetateni cu drept de vot, fiind amenajate 44 de sectii de votare.

ALEGERI PARLAMENTARE: In Gorj, aproximativ 153.000 de persoane din 40 de localitati ale judetului sunt asteptate la urne duminica pentru alegerea unui senator in Colegiul 2, unde au fost amenajate 173 de sectii de votare. Colegiul 2 acopera peste jumatate din suprafata judetului, fiind incluse sectii de votare din orasele Targu Jiu (partial), ticleni, Novaci, Targu Carbunesti si Rovinari.

Postul de senator in colegiul 2 Gorj a ramas vacant dupa numirea lui Toni Grebla ca judecator la Curtea Constitutionala.

Pentru obtinerea acestui mandat se confrunta sapte candidati: ministrul Mihnea Costoiu (Alianta PSD-UNPR-PC), Liviu Cotojman (PDL), Mihai Viorel Mazilu (PNL), Ion Savoiu (FC), Simona Man (PPDD), Ion Fugaru (PMP), Matei Catrinoiu (PNtCD).

ALEGERI PARLAMENTARE: In Hunedoara, 52.440 de alegatori din Colegiul 3 Camera Deputatilor Hateg-Calan-tinutul Padurenilor sunt asteptati la urne, duminica, pentru a-si alege deputatul. in cele 21 de comune si doua orase care fac parte din acest colegiu sunt alegeri partiale pentru postul de deputat ramas vacant dupa demisia liberalului Dan-Radu Rusanu. Scrutinul va avea loc in 134 de sectii de votare, care au fost amenajate separat de cele pentru alegerile europarlamentare in toate localitatile acestui colegiu.

In acest colegiu, cinci candidati s-au inscris pentru a-si adjudeca mandatul de deputat: Petru-Sorin Marica (PSD-UNPR-PC), Radu-Mihai Cristescu (PMP), Ioan Ciolea (PDL), Dumitru Sorin stefoni (PNL) si Marian Muntean (PPDD).

La Satu Mare, duminica au loc alegeri partiale in Colegiul uninominal 2 pentru postul de deputat ramas vacant dupa ce Ovidiu Silaghi a renuntat la mandat pentru a merge in PE. in acest colegiu, care cuprinde municipiul Satu Mare si sapte comune limitrofe – Apa, Culciu, Mediesu-Aurit, Odoreu, Paulesti, Valea Vinului si Viile Satu Mare – sunt asteptati la urne 65.853 de alegatori, care vor vota in 64 de sectii.

ALEGERI PARLAMENTARE: Pentru acest post de deputat se vor confrunta europarlamentarul Ovidiu Silaghi, care a detinut acest mandat din partea PNL, iar acum candideaza din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, presedintele PPDD, Dan Diaconescu, liderul Organizatiei Judetene de Femei a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, Laura Diana Bota, din partea PMP, Sergiu Lucian Babasan, de la Forta Civica si Szabolcs Nagy, din partea UDMR. PNL nu are candidat dupa ce liberalul Ovidiu Silaghi a fost desemnat candidat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC. Initial, el fusese desemnat candidat al PNL.

Duminica, sunt asteptati la vot si aproximativ 78.800 de timisoreni care trebuie sa aleaga deputatul in Colegiul 3 Timisoara, loc ramas vacant in urma demisiei Mariei Grapini. in acest colegiu au fost organizate 53 de sectii de votare.

Sapte candidati s-au inscris la alegerile partiale parlamentare in acest colegiu: Florin Birsasteanu (PSD), Mircea Burghina (FC), Viorel Coifan (PNL), Daniel Funeriu (PMP), Ciprian Mihok (PNtCD), Balint Petrescu (PDL) si Florian Zanfir (PPDD).

Alegerile parlamentare partiale care vor avea lor duminica simultan cu euroalegerile sunt organizate pentru partea de mandat ramasa pana la incheierea actualei legislaturi.