Alegeri parlamentare vs alegeri prezidentiale – Sondaj Avangarde

Conform unui sondaj Avangarde publicat de ziarul Adevarul, Uniunea Social Liberala (USL) va castiga detasat alegerile parlamentare din 9 decembrie, cu o incredere de 60 la suta in randul romanilor chestionati, in timp ce pentru ARD ar vota doar 19 la suta. 

Surprizele apar atunci cand ne uitam pe intentia de vot la alegerile prezidentiale. Pentru copresedintele USL, Crin Antonescu, ar vota doar doar 35 la suta dintre romani, iar pentru Mihai Razvan Ungureanu ar vota 19 la suta. Este greu de inteles de ce apare in sondaj si Traian Basescu, pentru care ar vota 11 la suta.

Oricum, este evident ca liderul PNL nu se mai bucura de aceeasi incredere ca pana acum, nici macar in randul votantilor USL, care l-ar vota doar in proportie de 35 la suta la alegerile prezidentiale. In turul doi, unde conform aceluiasi sondaj il va intalni pe Mihai Razvan Ungureanu, Crin Antonescu nu prea ar mai avea de unde aduna voturi, iar in acest caz, cel mai probabil ca alianta se va rupe inainte de alegerile prezidentiale, iar social-democratii ar puteaa veni cu un candidat puternic si cu sanse mai mari de castig. De vina sunt greselile facute de Crin Antonescu in ultimele luni.

Daca sondajele vor arata la fel si dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, Crin Antonescu s-ar putea linge pe bot de a mai fi candidatul USL pentru alegerile prezidentiale.

Foto: JURNALUL