ALEGERI PE 2014: Pana pe 18 mai au avut loc 772 de manifestari electorale, anunta Guvernul

De la inceputul campaniei electorale si pana in data de 18 mai au fost organizate 772 de manifestari electorale, fiind inregistrate 130 incidente/evenimente, din care 44 neconfirmate, a anuntat Guvernul in sedinta de marti.

Potrivit informarii privind stadiul pregatirii alegerilor europarlamentare, Ministerul Afacerilor Interne a organizat predarea-preluarea de catre prefecturi si Ministerul Afacerilor Externe a tuturor materialelor electorale: 20.434.307 buletine de vot, 17.849.496 timbre autocolante si 93.610 stampile cu mentiunea “Votat”, potrivit aceleiasi informari.

Citeste si: In Cluj au fost amenajate sectii de votare in case particulare si foste CAP-uri

“In ultima saptamana, BEC a emis Decizia nr.60D, din 11 mai 2014, privind deplasarea urnei speciale, precum si Decizia nr.61D, privind organizarea preluarii, in preziua alegerilor, a cererilor de deplasare a urnei speciale.

De asemenea, au fost emise Deciziile nr. 82D, privind esantionul sectiilor de votare care vor transmite informatii referitoare la prezenta populatiei la vot, si Decizia nr. 98D, privind masuri referitoare la preluarea si asigurarea securitatii materialelor necesare votarii de catre birourile electorale ale sectiilor de votare”, precizeaza Biroul de Presa al Guvernului.

Citeste si: BEJ Sibiu a admis plangerea PDL privind sloganurile de campanie ale PSD