ALEGERI PREZIDENTIALE: 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni

KLAUS IOHANNIS, SORIN GRINDEANU, MINISTRUL FINANTELOR, BUGET 2017, DISCUTII, ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA

E oficial! In cursa pentru Cotroceni sunt inscrisi 14 CANDIDATI. Acesta este numarul total de politiceni care s-au prezentat la Biroul Electoral Central (BEC) cu dosare pline de semnaturi pentru a intra in cursa pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE. Ei urmeaza sa fie validati pana pe 25 septembrie.

Si-au depus candidatura Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala), Victor Ponta, din partea Aliantei PSD-PC-UNPR, Calin Popescu-Tariceanu (Partidul Liberal Reformator), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Dan Diaconescu (Partidul Poporului — Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare), William Branza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Prodemo) si Szilagyi Zsolt, din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

Citeste si: CORNELIU VADIM TUDOR A INTRAT, OFICIAL, IN CURSA PE PRESEDINTIE

Totodata, in CURSA PREZIDENTIALA s-au inscris si trei independenti — Teodor Melescanu, Monica Macovei si Gheorghe Funar.

Pana pe 25 septembrie, la BEC are loc inregistrarea sau respingerea CANDIDATURILOR sau a semnelor electorale, dupa caz. Pana pe 26 septembrie se pot formula contestatii in scris la Curtea Constitutionala privind inregistrarea sau respingerea candidaturilor sau a semnelor electorale.

Contestatiile se fac de catre CANDIDATI, partide politice, organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliante politice, aliante electorale si alegatori.

Curtea Constitutionala are termen pana pe 27 septembrie sa solutioneze contestatiile prin hotarari definitive.

CANDIDATII au timp pana pe 27 septembrie sa se decida daca renunta la candidatura. Cei care renunta o pot face printr-o declaratie pe propria raspundere care se depune la BEC. Candidaturile raman definitive la 28 septembrie.

Citeste si: CAMPANIA ELECTORALA PE FACEBOOK SE INTENSIFICA. ANALIZA: CE ACTIVITATE AU CANDIDATII LA PRESEDINTIE

Judecatorii Curtii Constitutionale se intrunesc miercuri pentru a solutiona trei sesizari in cazul candidaturii lui Victor Ponta, doua in cazul lui Calin Popescu-Tariceanu, una in cazul Monicai Macovei si una in cazul lui Klaus Iohannis, contestatiile fiind formulate de alegatori.

CCR a respins marti trei contestatii depuse impotriva lui Victor Ponta si a Monicai Macovei, iar duminica doua in cazul liderului PSD.