ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. 200 de pacienti de la Spitalul de Psihiatrie “Alexandru Obregia” au cerut sa voteze

Aproximativ 200 de persoane internate la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Alexandru Obregia” din Bucuresti au cerut sa voteze la urna mobila, duminica, toti acestia avand afectiuni care nu le diminueaza discernamantul, au declarat reprezentantii unitatii sanitare.

Purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Rodica Nastase, a precizat ca 198 de pacienti internati si-au exprimat in scris dorinta de a vota la scrutinul prezidential de duminica si au acte de identitate valabile. Sute de pacienti internati in alte spitale din Capitala vor vota si ei, duminica, la urnele mobile ce vor fi aduse in unitatile sanitare, in urma solicitarilor formulate de acestia.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Borcea si Victor Becali au votat la Poarta Alba. Gigi Becali nu are acest drept 

Cererile pacientilor au fost predate sambata, in intervalul 18.00 – 20.00, sectiilor de votare de pe raza fiecarei unitati sanitare. In functie de solicitari, reprezentantii sectiilor stiu cate buletine de vot sa aduca in spitale, impreuna cu urna mobila si timbrele autocolante care se aplica pe actul de identitate.

Pe de alta parte, medicii aflati de garda in ziua scrutinului nu pot vota, alaturi de pacienti, la urnele mobile.

Potrivit legii, pentru alegatorii netransportabili din motive de boala sau invaliditate, presedintele biroului electoral al sectiei de votare poate aproba, la cererea scrisa a acestora, depusa cel mai tarziu in preziua alegerilor, insotita de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care sa rezulte ca persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipa formata din cel putin doi membri ai biroului electoral sa se deplaseze cu o urna speciala si cu materialul necesar votarii – stampila cu mentiunea “VOTAT” si buletine de vot – la locul unde se afla alegatorul, pentru a se efectua votarea. In raza unei sectii de votare se utilizeaza o singura urna speciala. Urna speciala poate fi transportata numai de membrii biroului electoral al sectiei de votare si se poate deplasa numai in raza teritoriala arondata la respectiva sectie de votare.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. DAN DIACONESCU nu a putut sa VOTEZE. Afla motivul. UPDATE 

Debilii si alienatii mintal nu au drept de vot, prevede Constitutia. Scrutinul de duminica pentru alegerea noului sef al statului a inceput la ora 7.00 si se va incheia la 21.00.

Sursa foto: jurnalul.ro