ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ACL acuza TURISMUL ELECTORAL si MITA promovate de PSD

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. O noua serie de INCIDENTE ELECTORALE au fost sesizate de reprezentantii Aliantei Crestin Liberale (ACL), acestia anuntand prin intermediul unui comunicat de presa ca au facut si vor continua sa faca un numar de PLANGERI PENALE referitoare la TURISMUL ELECTORAL, MITA si AMENINTARI cu VIOLENTA promovate de reprezentantii PSD-UNPR-PC.

CONSTANTA

ACL Constanta a sesizat BEJ si Politia Rutiera asupra unui caz flagrant de turism electoral petrecut in localitatea Mihail Kogalniceanu, unde pe listele suplimentare din sectiile de votare 483 si 484 din incinta Gradinitei ‘Piticot’ au votat 46 de persoane din judetul Botosani. Din Constanta autocarul urma sa plec spre Braila.

TELEORMAN

ACL Teleorman a depus la Parchet o plangere penala pentru neglijenta in serviciu impotriva presedintilor sectiilor de votare nr. 247 Poeni si 93 Balaci, pentru ca la predarea-primirea buletinelor de vot in seara zilei de 1 noiembrie 2014, acestia nu au verificat continutul si cantitatea pachetelor cu buletinele de vot, desi erau obligati sa o faca. Ulterior, in dimineata zilei de 2 noiembrie, au fost descoperite lipsa unor buletine de vot: la sectia nr. 247 Poeni — 48 buletine de vot ?i sectia nr. 93 Balaci — 9 buletine de vot.

CLUJ

ACL Cluj a depus doua sesizari la BEJ. Prima se refera la faptul ca presedintele sectiei de votare nr. 53, Catana Viorica, impiedica studentii care nu au domiciliul in Municipiul Cluj-Napoca sa isi exercite dreptul de vot.

Cea de-a doua sesizare inaintata catre BEJ se refera la faptul ca la sectia Nr. 2, din Municipiul Cluj-Napoca a disparut o stampila de vot.

ACL Cluj a sesizat telefonic Politia la numarul 112, cu privire la posibila mituire cu 50 de lei, pentru a vota cu candidatul Victor Ponta, a studentilor din zona Complexului Studentesc Hasdeu.

Alte nereguli identificate pe raza Municipiului Cluj — Napoca:

La nivelul a 5 sectii de votare au aparut grupuri masive de votanti din alte localitati, votanti care s-au inscris pe listele suplimentare.

Au fost identificate 16 sectii de votare unde s-a solicitat urna mobila pentru peste 50 de votanti pe fiecare sectie. La verificarea efectuata la solicitarea expresa a reprezentantilor ACL din sectiile de votare s-a dovedit ca majoritatea acestor cereri au fost acceptate de catre presedinti in conditii ilegale.

La nivelul a 33 de sectii de votare, presedintii acestora refuza eliberarea copiilor de pe listele suplimentare de vot, cu toate ca decizia BEC Nr. 100 D ii obliga sa elibereze aceste liste reprezentantilor ACL, pentru identificarea unor posibile cazuri de vot multiplu.

CITESTE SI: INCIDENTE ELECTORALE – ALEGERI PREZIDENTIALE: Mondo News transmite LIVE TEXT incidentele din ziua alegerilor 

ILFOV

La o sectie de vot din Tancabesti – Snagov 650 de persoane au votat pe listele suplimentare. Cei 650 de votanti sunt muncitori adusi din Dambovita cu microbuzele.

Masinile cu care PSD face turism electoral la Tancabesti-Snagov au fost identificate de reprezentantii ACL. ACL Ilfov inainteaza plangere penala la Politie si Parchet.

Mai mult, reprezentantii ACL care au reclamat turismul electoral la sectia  numarul 217 din  Tancabesti – Snagov au fost amenintati cu violenta de catre reprezentantii PSD.

De asemenea, exista informatii ca in alta sectie din Snagov Sat numerosi votanti au primit suma de 50 ron la plecarea din sectia de votare, chiar la un local-pizzerie situat pe strada Florilor.

VRANCEA

ACL Vrancea a sesizat BEJ cu privire la incidentele din sectia de votare nr. 37 din Focsani, unde in copia listei permanente aflate in sectie, alegatorii sunt inscrisi de doua ori, in rubricile dublate fiind trecute aceleasi nume, prenume si CNP. Totodata, in cadrul aceleasi sectii de votare perdele despartitoare dintre cabinele de vot si cele laterale sunt transparente, permitandu-se violarea secretului votului. Astfel, un alegator a aratat prin perdeaua despartitoare buletinul de vot reprezentantului PSD din sectie.

ACL Vrancea a sesizat BEJ privind solicitarile depuse pentru urna mobila din com. Gologanu, jud. Vrancea, aflate pe raza sectiilor de votare nr. 175 si 176. Solicitarile pentru urna mobila au fost insotite de adeverinte medicale susceptibile a fi false, avand in vedere faptul ca medicul a carui parafa se regaseste pe toate adeverintele nu se afla in localitate de doua luni.

CITESTE SI: ACL semnaleaza INCIDENTE ELECTORALE grave in localitatea ilfoveana VOLUNTARI

NEAMT

Alianta Crestin Liberala Neamt a sesizat autoritatile competente, de incalcari ale legii electorale transmise sub numele PSD, si anume apeluri si SMS-uri de la o adresa web, cu server in Vietnam si anume WE2sms, prin care se incearca controlarea rezultatelor si prezentei la vot.

Exista sectii in care prezenta la vot pe liste suplimentare este nejustificat de mare ( de exemplu SV 134 Roznov unde la ora 13 aveam o prezenta de 46 persoane pe liste suplimentare, SV 161 Baltatesti unde mai mult de 30% din total numar alegatori prezenti au votat pe lista suplimentara — 104 voturi—, SV242, Damuc, unde avem 50 de voturi pe liste suplimentare, adica 20% din total votanti).

SV 225-226, Cordun au fost solicitata urna mobila pentru 29 de persoane cu incalcarea dispozitiilor legale.

ACL Neamt va sesiza organele abilitate cu toate aceste aspectele privind incercarile PSD de fraudare a alegerilor.

SIBIU

ACL Sibiu a sesizat Biroul Electoral Judetean semnaland persoane despre care exista indicii ca influnteaza intentia de vot a alegatorilor. De asemenea, s-a semnalat distribuirea de materiale electorale si buletine specimen de vot avand stampila aplicata pe candidatul Victor Ponta.

CITESTE SI: ACL TIMIS: TURISM ELECTORAL cu bolnavi de la un spital de PSIHIATRIE

CARAS SEVERIN

ACL a depus plangere penala impotriva a patru persoane, trei dintre acestia fiind presedinti ai unor sectii de votare si unul loctiitor al unui presedinte, intrucat cei patru sunt membri PSD: Acest lucru este ilegal iar ACL a depus plangere penala pentru fals in declaratii comis de cei patru.

DOLJ

ACL Dolj a sesizat Inspectoratul Judetean de Politie in legatura cu cazuri consistente de transport al persoanelor catre sectiile de votare, lucru care contravine legii.

ACL Dolj a sesizat BEJ formuland o cerere de retragere a acreditarii unui observator care detine functia de viceprimar PSD in comuna Izvoarele”, se arata in cadrul comunicatului remis presei de catre departamentul de comunicare al ACL.

Sursa foto: gandul.info