ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Numarul total de ALEGATORI inscris pe liste pentru TURUL II

Numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale de duminica este de 18.281.625, potrivit celor mai recente date furnizate, sambata, de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).

Conform AEP, copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.281.625 de alegatori, fata de 18.284.326 de cetateni romani cu drept de vot inscrisi in copiile de pe listele electorale permanente de la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie.

CITESTE SI: GABI OPREA: In ziua ALEGERILOR vom avea la datorie 31.300 de politisti si 12.500 de jandarmi 

Diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente facute de primari in Registrul electoral aferent localitatilor conduse de acestia si a importurilor de date programate de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, explica Autoritatea Electorala Permanenta.

AEP reaminteste ca listele electorale permanente se intocmesc si se tiparesc de catre primari, pe baza datelor si informatiilor cuprinse in Registrul electoral si cuprind toti cetatenii cu drept de vot care domiciliaza in localitatea pentru care ele au fost intocmite, potrivit mentiunilor din actele de identitate emise de statul roman. Data limita pentru tiparirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidentiale din 16 noiembrie a fost 14 noiembrie.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: TURUL II va avea loc in 18.550 de sectii de VOTARE din tara 

Pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale de duminica vor exista 18.550 de sectii de votare in tara, iar pentru acest scrutin au fost tiparite 20.945.068 de buletine de vot si 11.808.375 de timbre autocolante, acestea urmand sa fie predate sambata presedintilor Birourilor electorale ale sectiilor de votare. Numarul stampilelor a ramas acelasi ca si in primul tur al alegerilor, respectiv 94.220.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, preciza, vineri, ca votul de duminica se va desfasura in aceleasi sectii care au fost organizate si pentru primul tur al alegerilor, in aceleasi locuri si sub autoritatea acelorasi birouri electorale.

Sursa foto: realitatea.net