PROTEST la sediul MAE din Capitala. UPDATE VIDEO

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Un protest spontan are loc, duminica seara, in fata sediului Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din Capitala, acolo unde aproximativ doua-trei sute de persoane solicita DEMISIA ministrului de Externe TITUS CORLATEAN. Cetatenii prezenti sunt nemultumiti de situatia prin care au trecut romanii din DIASPORA in momentul in care au vrut sa voteze pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE.

UPDATE ora 23.30: Protestul continua si la aceasta ora in fata MAE. Oamenii scandeaza in continuare pentru drepturile romanilor din strainatate, acestia scandand pentru romanii din SUA, unde procesul de votare este in plina desfasurare. Protestatarii spera ca macar in turul doi sa fie mai multe sectii de votare.

De precizat ca protestul a inceput cu zece oameni, iar acum sunt zeci.

UPDATE 22.15: Protestatarii adunati in fata sediului MAE scandeaza impotriva premierului Victor Ponta si a ministrului Titus Corlatean. “Vor sa voteze, lasati-i sa voteze!”, “Jos Ponta!”, “Demisia!”, “Puie monta!”, “Ponta nu uita esti pe lista DNA!”, “Ponta nu uita vine revolutia!”scandeaza protestatarii.

“Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului pana cand toti cetatenii romani care stau acum la cozi voteaza. Este inadmisibil sa nu permiti propriei populatii sa voteze, in conditiile in care prezenta la vot este deja redusa. Sunt mii de oameni care asteapta acum sa voteze. Marea Britanie, Paris, Venetia, Madrid, Stuttgart suntem alaturi de voi! Puneti pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveti de la fata locului. E dreptul tau sa votezi. E dreptul tau sa dispui de aceasta alegere asa cum doresti si e caz penal atunci cand nu o poti face. Cand incompetenta autoritatilor se traduce in prea putine hartii xeroxate, prea putine liste suplimentare, statul a esuat. Iesim in strada, nu stam la coada pentru democratie. Ne-o facem singuri. Hai cu noi”, scrie in anuntul postat pe Facebook  de grupul Uniti Salvam in urma caruia a fost organizat acest protest.

Sursa foto si video: captura Pro Tv, youtube.com