ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ROMANII din Paris, Londra si Viena PROTESTEAZA la aceasta ora. VIDEO

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Cetatenii ROMANI stabiliti la LONDRA si la PARIS protesteaza la aceasta ora in fata ambasadelor ROMANIEI din cele doua capitale europene nemultumiti de faptul ca nu au putut VOTA.

UPDATE 23.23: Si in capitala Austriei, VIENA, ROMANII continua sa protesteze in interiorul sectiei de votare acolo unde au ramas si dupa ora 21.00, deoarece vor sa voteze.  Politia austriaca incearca sa indeparteze, pasnic, cei 50 de romani prezenti la fata locului.

La Ambasada Romaniei din Paris a fost chemata Jandarmeria franceza, unde sute de ROMANII au ramas in fata ambasadei pentru ca nu au putut vota, iar spiritele sunt extrem de incinse. “Nu plecam fara sa votam!”, “Jos Ponta!” sunt principalele scandari ale nemultumitilor.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. In orasul BOSTON voturile se pun intr-o cutie de CARTON! FOTO 

 

Informatia a fost confirmata si de purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhulet. “Inteleg ca este o situatie mai tensionata la Paris, s-a solicitat intervenitia Politiei franceze. Sectia s-a inchis, dar oamenii au ramas acolo”, a declarat Muhulet. 

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: HAOS la sectiile de vot in DIASPORA. UPDATE VIDEO

O situatie similara se intampla si la Londra, acolo unde aproximativ 500 de cetateni ROMANI protesteaza in fata sediului ambasadei Romaniei din Regatul Unit.

Atat la Paris, cat si la Londra a fost solicitata interventia politiei care incearca sa aplaneze, pe cale amiabila, conflictele.

Sursa foto si video: facebook, youtube