ALEGERI PREZIDENTIALE: AEP organizeaza un program electoral de observare internationala

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) organizeaza, sambata si duminica, un program electoral de observare a alegerilor pentru Presedintele Romaniei, cu participare internationala, in cadrul caruia participantii se pot familiariza cu activitatea AEP si cu sistemul electoral aferent alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie.

“Delegatiile prezente la aceasta vizita de studiu, organizata in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), sunt formate din reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor cu atributii in domeniul electoral din mai multe state beneficiare ale Asistentei Oficiale pentru Dezvoltare acordata de tara noastra, precum si de reprezentanti ai unor organizatii internationale si organisme de management electoral partenere al AEP.

CITESTE SI: BEC anunta prezenta la vot la orele 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 si 22,30

Mentionam in acest sens prezenta organismelor de management electoral din Afganistan, Georgia, Ucraina, Palestina, Irak, Letonia, Albania, Republica Moldova, alaturi de reprezentantul Fundatiei Internationale pentru Sisteme Electorale (IFES), doamna Nancy Catherine Barnes. Prin intermediul acestui program, participantii au oportunitatea de a se familiariza cu activitatea AEP si cu sistemul electoral aferent alegerilor pentru Presedintele Romaniei din data de 2 noiembrie 2014″, precizeaza AEP, intr-un comunicat de presa remis sambata AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cu acest prilej, presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru (foto), va sustine o prezentare pe tema participarii femeilor in alegeri.

CITESTE SI: GHIDUL ALEGATORULUI: Tot ceea ce trebuie sa stii despre ALEGERILE PREZIDENTIALE 

“Agenda zilei de duminica cuprinde observarea deschiderii sectiilor de votare, cat si a desfasurarii procesului electoral in mai multe zone din Bucuresti, vizite la Biroul Electoral Central si la Biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate. Programul electoral are ca scop stabilirea de noi relatii de colaborare cu institutii similare si cu organisme internationale de prestigiu din afara tarii”, mai precizeaza comunicatul de sambata al AEP.

Sursa foto: jurnalul.ro