Alegeri prezidențiale SUA 2020. Trump a acceptat înfrângerea!

La două săptămâni distanță după alegerile prezidențiale din Statele Unite, Donald Trump a acceptat înfrângerea în fața democratului Joe Biden. Președintele SUA în exercițiu a autorizat inițierea procesului de tranziție către noua administrație.

Anunțul republicanului a fost făcut pe Twitter: „Spre binele țării noastre, recomand ca Emily (Murphy, coordonatoarea serviciului de la Casa Albă care se ocupă de tranziție – n.r.) și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut în privința inițierii protocoalelor și i-am spus echipei mele să facă același lucru”, a scris Donald Trump.

Serviciul General al Adiministrației, GSA (General Services Administration), a trimis o scrisoare prin care l-a informat pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie. Administraţia Trump trebuie să recunoască oficial că Joe Biden este preşedintele ales pentru ca echipa de tranziţie a democratului să poată primi informaţii clasate top-secret şi să discute cu echipele existente în diferitele departamente guvernamentale.

Sursa foto: washington post