ALEGERI PREZIDENTIALE SUA: A inceput votarea pentru alegerea presedintelui

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA 2016. In statul american Carolina de Nord a inceput, vineri, votarea anticipata pentru alegerea presedintelui Statelor Unite. Cei care nu vor sau nu pot sa se prezinte la urne pe 8 noiembrie pot depune timp de doua luni buletinele de vot prin posta, iar incepand de la sfarsitul lui octombrie si personal, informeaza Agerpres.

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA 2016. Districtul Columbia si 37 din cele 50 de state americane permit votul anticipat, fara a solicita vreo justificare alegatorilor care opteaza pentru aceasta procedura. Popularitatea acesteia a crescut la ultimele alegeri: daca in 2000 doar 16% din votanti au ales sa nu astepte ziua oficiala a ALEGERILOR PREZIDENTIALE, in 2012 procentajul urcase la 35%, iar anul acesta se estimeaza ca va inregistra un nou record, de 40%.

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA 2016. In special americanii de origine africana prefera votul anticipat. In Carolina de Nord, in 2012, 74% dintre acestia au depus buletinele de vot mai devreme, fata de numai 63% din albi. Cifrele exacte privind numarul de voturi anticipate nu vor fi anuntate decat pe 8 noiembrie. Unele state publica insa informatii limitate privind votul prin corespondenta si personal, precum si distributia voturilor catre candidatii partidelor politice.

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA 2016. Acestea pot fi un indiciu al succesului campaniilor electorale in mobilizarea la urne a sustinatorilor lor. In cel mai recent sondaj de opinie, DONALD TRUMP o depaseste pe HILLARY CLINTON in optiunile de vot pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE din 8 noiembrie.