ALEGERI PREZIDENTIALE SUA: Cu doua saptamani inaintea nominalizarii, CLINTON are un usor avantaj in fata lui TRUMP

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA. HILLARY CLINTON cea care va obtine probabil nominalizarea democrata in cursa pentru CASA ALBA, conduce in cel mai recent sondaj facut public in SUA. Ea se afla la o distanta de 9 procente in fata de contracandidatul sau, republicanul DONALD TRUMP.

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA. Un sondaj Reuters/Ipsos, realizat in perioada 27 iunie – 1 iulie arata ca, desi a pierdut putin din avans (de la 11,2%), HILLARY CLINTON e cotata cu mai multe sanse la Casa Alba, informeaza REUTERS. Inainte de aceasta perioada insa, crescuse in sondaje DONALD TRUMP, imediat dupa tragedia din clubul destinat homosexualilor din Orlando, cand aproape 50 de persoane au fost ucise de un tanar de origine afgana. Atunci, DONALD TRUMP a cerut ca musulmanii imigranti sa nu mai fie primiti in SUA.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE SUA: HILLARY CLINTON ARE UN AVANS DE 11 PUNCTE FATA DE DONALD TRUMP

ALEGERI PREZIDENTIALE SUA. In luna mai a acestui an, sondajele aratau ca HILLARY CLINTON si DONALD TRUMP sunt la acelasi nivel. Abia de la jumatatea lunii HILLARY CLINTON a inceput sa se detaseze. In prezent, HILLARY CLINTON este sprijinita de 43,9% dintre votanti, iar DONALD TRUMP de 34,5%. 21,7% dintre cei intrebati au spus ca nu il sprijina pe niciunul dintre candidati.

Sondajul a fost realizat pe 1.080 de americani, iar marja de eroare este de 3,5%.

Sursa foto: WASHINGTON POST