ALEGERI PREZIDENTIALE TURUL DOI: BEC va suplimenta cabinele de vot in strainatate

SECTIILE DE VOTARE din STRAINATATE nu vor fi suplimentate in turul doi al prezidentialelor, insa vor fi mai multe CABINE DE VOT, a anuntat, luni, Biroul Electoral Central.

Decizia vine dupa scandalul votului din DIASPORA, unde sute de oameni au stat si patru ore la COZI pentru a vota, in timp ce alti au plecat acasa fara sa VOTEZE, informeaza B1 TV.

Chisinau, Paris sau Londra sunt doar cateva dintrele capitalele unde cozile s-au format la putin timp dupa deschiderea urnelor, la 7:00, ora locala.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. VOTUL IN DIASPORA: PROTESTE, STAMPILE PUTINE, PORTI INCHISE INAINTE DE 21.00

Londra a fost doar unul din locurile in care romanii au vrut sa VOTEZE, dar nu au avut cum, din lipsa formularelor si a SECTIILOR.

Cele mai multe PROBLEME au fost la Ambasada de la Paris, unde a fost nevoie de interventia trupelor speciale. Cu cateva minute inaintea inchiderii urnelor, la intrarea pe Rue de l’Exposition, unde se afla sediul Ambasadei Romaniei la Paris si cel al Institutului Cultural Roman, se aflau cateva sute de persoane care au stat la coada ore in sir pentru a vota. O parte dintre acestea au intrat cu FORTA in ambasada, in speranta ca, daca se vor afla in incinta acesteia, isi vor putea exercita DREPTUL DE VOT.

In Spania romanii au stat cu orele la cozi pentru o stampila, un buletin de vot si o declaratie pe proprie raspundere, care nu a putut fi completata decat in incinta sectiilor de votare.

Presedintele Traian Basescu a cerut DEMISIA ministrilor Titus Corlatean si Bogdan Stanoevici. La fel si aproximativ 200 de persoane care au PROTESTAT la MAE, duminica seara, fata de organizarea alegerilor in STRAINATATE.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. ROMANII DIN PARIS, LONDRA SI VIENA PROTESTEAZA LA ACEASTA ORA. VIDEO

BEC a invitat reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, mart la ora 12:00, la o intalnire cu membrii Biroului, la sediul acestuia, pentru remedierea disfunctionalitatilor sesizate in cadrul SECTILOR DE VOTARE din STRAINATATE.

Sursa foto: facebook.com