ALEGERI PREZIDENTIALE TURUL II: Unde voteaza ministrul MELESCANU si secretarii de stat din MAE

MAE

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a anuntat ca va vota in al doilea tur al alegerilor prezidentiale la Paris, iar secretarii de stat din minister se vor afla, duminica, la Viena, Chisinau sau Munchen, pentru a evita noi probleme de votare in strainatate.

“La turul II, vom participa la alegeri in strainatate toata conducerea MAE, in frunte cu ministrul, care si-a propus sa voteze la Paris, unde am inteles ca au fost cele mai mari probleme, cu secretarii de stat care vor fi la Viena, Chisinau, Munchen, acolo unde este nevoie”, a spus ministrul Melescanu.

CITESTE SI: MELESCANU: MAE actioneaza doar in temeiul legii. BUGETUL MAE, suplimentat din fondul de rezerva

El a precizat ca reprezentantii MAE nu vor avea atributii directe in procesul electoral, ci vor constitui un sprijin pentru rezolvarea micilor probleme administrative care pot aparea si o comunicare cu presa.

Romanii din strainatate au iesit, la primul tur al alegerilor prezidentiale, din 2 noiembrie, in numar record la vot, insa in mai multe capitale europene cozile au fost uriase, iar oamenii au protestat fata de inchiderea portilor in fata celor care nu au mai putut vota.

CITESTE SI: FADERE: Avem INCREDERE ca TEODOR MELESCANU va gasi SOLUTII ca toti romanii din diaspora sa poata vota 

La inchiderea urnelor, sute de romani care voiau sa isi exercite dreptul de vot la Paris, Londra, Munchen si Viena nu au mai putut face acest lucru intrucat sectiile de votare s-au inchis. Nemultumiti ca au stat ore in sir la coada si ca procesul electoral s-a desfasurat cu greutate, oamenii au protestat vehement, iar la Paris au intrat cu forta in sediul Ambasadei in speranta ca vor fi lasati sa voteze daca sunt in incinta institutiei.

Sursa foto: realitatea.net