ALEGERI PREZIDENTIALE UCRAINA: Doar o treime din alegatorii din estul tarii este interesata de scrutin

UCRAINA a inceput negocieri ample cu Rusia in vederea incetarii luptelor

Doar o treime dintre ALEGATORII din estul rusofon al Ucrainei, devastat de o insurgenta separatista sunt dispusi sa participe la ALEGERILE PREZIDENTIALE din 25 mai, potrivit unui sondaj publicat joi, care il plaseaza pe prooccidentalul Petro Porosenko in pozitia de mare favorit.

“Din nefericire, situatia este de asa natura in prezent ca doar 36 la suta dintre alegatori sunt pregatiti sa mearga la urne”, a declarat pentru AFP Valeri Hmelko, directorul institutului de sociologie Kmis comentand ultimul SONDAJ realizat pe un esantion reprezentativ de 2.022 de persoane.

Potrivit acestei anchete, 32,2 la suta dintre persoanele intervievate nu vor participa la VOT, iar 31,5 la suta “nu stiu pentru cine sa voteze” si vor boicota cel mai probabil SCRUTINUL, potrivit lui Hmelko.

Citeste si: IULIA TIMOSENKO ameninta: Ori ma alegeti presedinte, ori Ucraina va trai inca o revolutie!

La ultimele ALEGERI PREZIDENTIALE din 2010, castigate de prorusul Viktor Ianukovici, inlaturat de la putere in februarie, rata de participare in regiunile Lugansk si Donetk a fost de peste 70 la suta.

Favoritul cursei este regele ciocolatei, miliardarul Petro Porosenko, cel care a sustinut fatis contestarea proeuropeana de la Kiev ce a condus la indepartarea de la putere a lui Ianukovici (33,7 la suta), urmat de Iulia Timosenko, una dintre figurile proeminente ale “revolutiei portocalii” prooccidentale din 2004 (5,9 la suta). Prorusul Serghei Tighipko se afla pe locul al treilea, cu 4,1 la suta.

Citeste si: ROMANIA va trimite observatori pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE din Ucraina 

Doua regiuni din est, Donetk si Lugansk, sunt in mare parte controlate de peste o luna de insurgenti prorusi inarmati, care au decretat in aceasta saptamana “suveranitatea” acestor teritorii dupa un referendum privind independenta, considerat ilegal de Kiev.

Sursa foto: economica.net