ALEGERI TNL: Se ASCUT SABIILE! PREZENTAREA celor TREI CANDIDATI

Alegerile generale pentru presedintia Tineretului National Liberal (TNL) se apropie si atmosfera in randurile tinerilor liberali este una destul de tensionata tinand cont de diferentele abrupte de opinii dintre acestia.

Practic cele doua tabere formate in cadrul TNL sunt formate, pe de o parte, din aripa tanara provenita din partidul vechi, cealalta parte fiind alcatuita din tinerii care provin din fost TDL (n.red. Tineretul Democrat Liberal ). Cele doua factiuni nu au reusit nici acum sa ajunga la un numitor comun iar alegerile pentru sefia TNL este un nou prilej ca discrepantele sa iasa la iveala.

Deocamdata singurul lucru cert este ca in cursa pentru postul de presedinte al Tineretului National Liberal, al carei act final va avea loc in data de 22 octombrie, vor intra trei candidati si anume: Glad Varga, Radu Surugiu si Mara Mares.

Principalul candidat la sefia TNL este Radu Iulian Surugiu care beneficiaza de o sustinere consistenta. Printre cei care sprijina candidatura lui Surugiu se numara si cateva nume grele din randul liberalilor dintre care ii amintim pe Costel Alexe, Florin Alexe, fost presedinte TNL, Vlad Vasiu, actualul presedinte executiv al TNL, Victor Ionescu, prim-vicepresedinte TNL si reprezentant TNL Diaspora si Claudia Benchescu, presedinte CSL si TNL Sector 3.

Radu Surugiu (foto) spera ca motiunea sa intitulata „Generatia Libertatii” sa constituie un atu determinant in momentul votului din 22 octombrie.

Un alt candidat pentru sefia TNL este Mara Mares, deasemenea deputat in Parlamentul Romaniei. In spatele tinerei politiciene se afla vicepresedintii PNL, Florin Citu si Dan Valceanu. „Tineretul National Liberal va sustine proiecte pentru o administratie publica moderna, pentru o administratie publica eficienta care foloseste toate instrumentele tehnologice si informatice. Tineretul National Liberal va sprijini libera initiativa in randul tinerilor si nu numai, Tineretul National Liberal va sprijini tinerii antreprenori. Si propunem pentru TNL un plan simplu, bazat pe trei piloni: intarirea relatiei cu PNL, profesionalizarea resursei umane din partid si cresterea calitatii comunicarii politice. Ne dorim o promovare activa a tinerilor atat in comisiile de specialitate ale partidului, cat si pe listele de candidati”, declara Mara Mares in urma cu o saptamana atunci cand si-a depus, oficial, candidatura pentru presedintia TNL.

Trebuie precizat si faptul ca deputatul PNL de Brasov la cei 25 de ani ai sai este cel mai tanar parlamentar din actuala legislatura.

In sfarsit dar nu in ultimul rand, va candida si deputatul Glad Varga, cel care si-a anuntat intentia intrarea in cursa in urma cu numai patru zile. Glad Varga este deputat PNL de Arad, aflat la primul mandat in Parlamentul Romaniei. Tanarul deputat face politica de mai bine de un deceniu, fiind practic un produs al organizatiei de tineret a liberalilor.

Candidatura lui Glad Varga este sustinuta si de catre presedintele YEPP ( Youth of European People Party), semn ca este bine vazut si de catre tinerii politicieni europeni, viitori liderii din tarile UE. Motiunea cu care Glad Varga crede ca va castiga sefia tinerilor liberali se numeste ,,Implica-te cu TNL!”.