ALEGERI TURCIA: REZULTATELE PARTIALE il indica pe RECEP ERDOGAN drept noul presedinte

ALEGERI TURCIA. Premierul turc RECEP TAYYEP ERDOGAN a fost ales, duminica, PRESEDINTE al TURCIEI, potrivit rezultatelor partiale anuntate de posturile locale. 

UPDATE 20.15: RECEP ERDOGAN, candidatul Partidului pentru Dreptate si Dezvoltare (AKP), a castigat din primul tur SCRUTINUL PREZIDENTIAL din TURCIA, devenind primul sef al statului ales prin vot direct, anuntă ministrul turc al Justitiei, Bekir Bozdag.

Seful guvernului islamo-conservator ar fi obtinut aproximativ 56% din voturi in acest prim tur al SCRUTINULUI, fiind urmat de candidatul opozitiei IHSANOGLU cu 35,9% si candidatul minoritatii kurde DEMIRTAS – cu 8,5%.  AFP noteaza ca in acest prim scrutin in care cetatenii si-au ales in premiera direct presedintele au iesit la vot peste 70% din turci.

CITESTE SI: ALEGERI TURCIA: RECEP ERDOGAN, premierul in exercitiu, este FAVORIT 

RECEP TAYYEP ERDOGAN e prim ministrul Turciei din 2003 si e la al treilea sau mandat. Conform regulilor partidului sau, el nu poate fi prim ministru a patra oara daca si cand AKP va castiga din nou alegerile legislative

Aproximativ 53 de milioane de alegatori au fost chemati la urne pentru a decide intre ERDOGAN, aflat la putere din 2003, si doi adversari ai acestuia din opozitie.

CITESTE SI: TURCIA, la un an de la revolta din PARCUL GEZI din ISTANBUL impotriva derivei islamiste a lui ERDOGAN 

Sectiile de votare s-au deschis la ora 8.00 (8.00, ora Romaniei) si se vor inchide la ora 20.00 (20.00, ora Romaniei).

Sursa foto: ansa