ALEGERI UCRAINA: 65% dintre alegatorii de la Bucuresti au mers pe mana lui POROSENKO

Cetatenii ucraineni care au votat, duminica, la ALEGERILE PREZIDENTIALE, la Ambasada din Bucuresti l-au preferat in proportie de 65% pe PETRO POROSENKO, castigatorul scrutinului, potrivit REZULTATELOR PARTIALE.

Din cei 83 de ucraineni care au VOTAT, 54 l-au ales pe PETRO POROSENKO, ceea ce reprezinta 65%, in timp ce 9 alegatori au votat pentru fostul premier IULIA TIMOSENKO, iar 6 cu SERGHEI TIHIPKO, a precizat, luni, pentru Mediafax, un reprezentant al Ambasadei UCRAINEIla Bucuresti.

Pe LISTELE ELECTORALE au fost inscrisi 231 de cetateni ucraineni, astfel ca prezenta la VOT a fost de 36%. Ucrainenii din Romania au mai putut vota si la Consulatul general din Suceava.

Citeste si: ALEGERI UCRAINA: Porosenko urmeaza sa isi prezinte STRATEGIA prin care aduce PACEA

ALEGERI UCRAINA. Ambasadorul ucrainean la Bucuresti, TEOFIL BAUER (foto), a declarat, luni, intr-o CONFERINTA de PRESA, ca prezenta la vot in UCRAINA a fost de 60,29%. In zonele “mai problematice”, procentele au fost mai mici: Donetk -15,35%, Lugansk -38,94%, Harkiv – 47%, a mai spus Bauer. In Cernauti, prezenta a fost de 61,5%, la Odessa, de 46%, iar la Kiev, de 62,7%.

“ALEGERILE pentru functia de presedinte al UCRAINEI s-au derulat in conformitate cu legislatia ucraineana si cu standardele internationale. Aceste alegeri sunt un succes al poporului ucrainean si al optiunii lui democratice. Ele s-au desfasurat in peste 90% din circumscriptiile deschise, prin urmare sunt intrutotul legitime”, a precizat diplomatul.

TEOFIL BAUER a subliniat ca “prezenta masiva la vot” arata ca poporul ucrainean este “pregatit sa apere interesele statului” si ca s-a saturat de instabilitate.

Citeste si: ALEGERI UCRAINA: VIKTOR IANUKOVICI a declarat ca respecta optiunea poporului 

ALEGERI UCRAINA. “A fost un vot pentru pace, pentru un viitor european al tarii noastre, o riposta fata de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Cetatenii Ucrainei, inclusiv cei din Crimeea care au avut posibilitatea de a-si exprima optiunile, au votat pentru integritatea teritoriala a statului ucrainean, iar circa 90% au votat pentru candidati proeuropeni”, a spus Teofil Bauer.

Totodata, ambasadorul a spus ca “este foarte important” ca ALEGERILE au fost castigate din primul tur, deoarece “politicienii au obiceiul de a face multe promisiuni intre primul si al doilea dur, promisiuni ce nu pot fi onorate, ba dimpotriva duc la destabilizare”.

PETRO POROSENKO este creditat cu 54% din sufragii in primul tur al alegerilor prezidentiale, potrivit unor REZULTATE PARTIALE.

Sursa foto: curierulnational.ro