Alegeri Ucraina: Birourile de vot s-au DESCHIS! Comisia electorala, victima unui ATAC INFORMATIC

Birourile de vot s-au deschis, duminica, la ora 08.00 (08.00 ora Romaniei) in UCRAINA pentru ALEGERILE anticipate care ar urma sa ofere o majoritate larga fortelor prooccidentale.

Scrutinul, convocat de presedintele Petro Porosenko, este umbrit de conflictul dintre fortele ucrainene si separatistii prorusi din est.

Citeste si: ZBOR MH17: 284 DE VICTIME AU FOST IDENTIFICATE

Aproximativ cinci milioane de ALEGATORI, dintre cele 36 de milioane de locuitori, sunt exclusi de la vot deoarece locuiesc fie in Crimeea, anexata in martie de Rusia, fie in zona controlata de REBELI in est.

COMISIA ELECTORALA UCRAINEANA a fost vizata sambata, in ajunul alegerilor legislative, de un atac informatic care, potrivit acesteia, nu va avea nicio repercusiune asupra scrutinului, contrar unor informații difuzate de presa ruseasca, relateaza AFP.

Site-ul www.cvk.gov.ua a fost scos din uz temporar, iar serviciile de securitate au explicat ca au constatat atacuri de tip “denial of service” (DDoS), un tip de agresiune prin care se urmarește blocarea accesului la un sistem sau la un serviciu oferit de acesta.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN: NU VA ASCUND CA L-AM AJUTAT PE VIKTOR IANUKOVICI SA SE REFUGIEZE IN CRIMEEA

Serviciile de securitate informatica ale guvernului au asigurat pe pagina lor de Facebook ca acest ATAC “previzibil” fusese anticipat.