ALEGERI UCRAINA: Moscova sustine ca este gata sa discute cu noul presedinte

ALEGERI UCRAINA. Moscova este pregatita sa dialogheze direct cu noul presedinte ales de ucraineni duminica si nu are nevoie de medierea occidentului pentru asta, a declarat ministrul rus de Externe luni.

SERGHEI LAVROV a declarat ca Rusia are o opinie pozitiva fata de votul din UCRAINA si este pregatita sa trateze cu miliardarul ciocolatei, PETRO POROSENKO, cel care isi mentine avansul in rezultatele preliminare, scrie AP.

ALEGERI UCRAINA. SERGHEI LAVROV a mai spus ca Rusia a remarcat declaratiile lui POROSENKO cu privire la importanta normalizarii legaturilor cu Moscova si dorinta acestuia de a stabili un dialog cu regiunile estice. “Suntem pregatiti pentru dialog cu reprezentantii Kievului, cu PETRO POROSENKO”, a spus SERGHEI LAVROV.

Citeste si: ALEGERI UCRAINA: VIKTOR IANUKOVICI a declarat ca respecta optiunea poporului 

Ucrainenii s-au prezentat la urne, duminica, pentru a-si alege presedintele, intr-un SCRUTIN ANTICIPAT provocat de revolutia pro-europeana din februarie.

ALEGERI UCRAINA. Potrivit REZULTATELOR PARTIALE de luni dimineata, castigatorul alegerilor ar fi magnatul ciocolatei ucrainene, PETRO POROSENKO, ales din primul tur cu peste 55% din voturi.

Citeste si: SERGHEI LAVROV: RUSIA se opune aderarii UCRAINEI la NATO

Ziua a fost marcata de tensiuni si violente, in conditiile in care separatistii din estul Ucrainei au impiedicat votarea in regiunile Donetk si Luhansk. Cu toate acestea, unele sectii de votare au fost deschise si in aceste zone. 

Sursa foto: bbc.co.uk