ALEGERI UCRAINA: Partidele proocidentale au castigat intr-un mod “zdrobitor”

UCRAINA a votat masiv pentru o orientare “ireversibila” spre Europa, a declarat, duminica seara, presedintele PETRO POROSENKO, in timp ce prooccidentalii au obtinut o victorie zdrobitoare in ALEGERILE PARLAMENTARE potrivit exit-poll-urilor, informeaza AFP si DPA.

“Mai mult de trei sferturi dintre alegatorii care au participat la vot au sprijinit puternic si ireversibil orientarea Ucrainei spre Europa… Mai mult de trei sferturi din VOTURI au revenit partidelor proguvernamentale, conducand catre o majoritate constitutionala de 75% in PARLAMENT”, a declarat presedintele, intr-o alocutiune catre natiune.

Citeste si: ALEGERI UCRAINA: POROSENKO S-A DEPLASAT IN ESTUL REBEL

“Guvernul ucrainean a castigat un vot de incredere convingator acordat de popor”, a subliniat el. Ucrainenii au VOTAT pentru solutionarea pasnica si politica a conflictului armat cu rebelii prorusi din estul tarii, a mai spus presedintele Porosenko.

“Majoritatea ALEGATORILOR s-au pronuntat in favoarea fortelor politice care sustin planul de pace… si cauta mijloace politice pentru a rezolva conflictul”, a spus Porosenko, adresandu-se natiunii la televiziune. “Sustinatorii unei solutii militare sunt in mod clar in minoritate”, a mai remarcat el.

ALEGERI UCRAINA: BIROURILE DE VOT S-AU DESCHIS! COMISIA ELECTORALA, VICTIMA UNUI ATAC INFORMATIC